banner198

Çankırılı Demirbilekler Türkiye Şampiyonu oldu

Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde Çankırı Vadispor Kulübü Sporcuları Şaban Mazak ve İlhan Memiş Türkiye Şampiyonu oldu.

Çankırılı Demirbilekler Türkiye Şampiyonu oldu
banner145
Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde Çankırılı Sporcular Şaban Mazak ve İlhan Memiş Türkiye Şampiyonu oldu.

 

Kocaeli'nde 10 – 11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya 4 kişilik sporcu kafilesi ile katılan Çankırı ekibi, 2'si altın, 2'si gümüş, 1'side bronz  olmak üzere 5 madalya alarak Çankırı'yı başarı ile temsil etti.


- Demirbilek Şaban yüz güldürdü-

Sporcularımızdan +90 kiloda oturarak  yarışan Şaban Mazak, sağ kolda rakiplerini bir bir eleyerek final maçına kadar çok zorlu maçları kazanmasını bildi. Finalde en büyük rakibini üstünlük sağlayarak bileğini tuş eden Mazak ilk kez Türkiye Şampiyonu olma başarısını elde etti. Mazak'ın şampiyonluğunu  müsabakalar boyunca yoğun tezahüratla  destek veren taraftarları ellerinde havaya kaldırarak kutladı.  

Aynı başarıyı sol kolda gösteremeyen Mazak, ufak bir sakatlık geçirerek sol kolda Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyaya uzandı.



- İlhan Memiş'ten bir altın, bir gümüş -

Bir diğer sporcumuz ayakta yarışan İlhan Memiş ise +90 kiloda azminin ve hırsının verdiği başarıyla sağ kolda Türkiye Şampiyonu olarak bir altın madalya  ve sol kolda Türkiye ikincisi olarak bir gümüş madalya elde etti.

Sporcularımızdan Onur Demirel ise uzun süren sakallığının ardından katıldığı müsabakada  sağ kolda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya aldı. Bir diğer sporcumuz Zülfar İmal yarıştığı sıklette Türkiye beşincisi oldu .

 


Daha yolun başında olduklarını ifade eden Vadi Spor Kulübü antrenörü Hüseyin Çöpten, " Hedefimiz Avrupa ve Dünyada madalya alarak Çankırılı sporcularımızı en üst zirveye taşımaktır. Engelli sporcularla bu yola çıktığımız zaman bizi hiçbir zaman desteklerinden mahrum bırakmayan eski Milletvekilimiz ve AKP Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan  Yardımcısı İdris Şahin Bey'e ayrıca teşekkür ediyoruz . Antrenörümüz Hüseyin Çöpten'i ve sporcularımızı arayarak tek tek tebrik etmesi bizleri mutlu etmiştir. "dedi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304