banner198

Lütfi amcanın 63 yıllık meslek aşkı

Çankırı'da abisinin zoruyla 12 yaşında çırak olarak başladığı terzicilik işini 63 yıldır sürdüren Lütfi Gümüşoğlu (75), ilerleyen yaşına rağmen mesleğini yapmaya devam ediyor.

Lütfi amcanın 63 yıllık meslek aşkı
banner145
Çankırı'da abisinin zoruyla 12 yaşında çırak olarak başladığı terzilik işini 63 yıldır sürdüren Lütfi Gümüşoğlu (75), ilerleyen yaşına rağmen mesleğini yapmaya devam ediyor

Çankırı'da abisinin zoruyla 12 yaşında çırak olarak başladığı terzicilik işini 63 yıldır sürdüren Lütfi Gümüşoğlu (75), ilerleyen yaşına rağmen mesleğini yapmaya devam ediyor.

Gümüşoğlu, yaptığı açıklamada, 12 yaşında başladığı terzicilik mesleğini 63 yıldır sürdürdüğünü anlatarak, meslek hayatı boyunca birçok çırak yetiştirdiğini söyledi.

 İlkokulu bitirdikten sonra abisinin yanında terziciliğe başladığını ifade eden Gümüşoğlu, "Terziciliğe abimin zoruyla başladım. Abim öldükten sonrada mesleği devam ettirdim. Terzicilik yaparak vakit geçiriyorum. Çalışmak bana zevk veriyor" diye konuştu.
-Hazır giyim terziciliği bitirdi-

Çankırı’da 1963 yılında kendi iş yerini açtığını ifade eden Gümüşoğlu, ''Eskiden en yoğun olduğumuz zamanlar bayramlardı. İnsanlar sıra beklerdi. Ama şimdi terzicilik öldü. Elimden geldiği kadar bu mesleği yaşatmaya devam ediyorum” dedi

 Gümüşoğlu, hazır giyimin terzicilik mesleğini bitirdiğini  dile getirerek, şöyle konuştu:

 “Diğer sektörlerde olduğu gibi terzicilikte de sıkıntı yaşanıyor. Eskiden sıfır elbise dikerdik. Şimdi ise ya pantolon paçası tamiri ya da, kısaltma yapıyoruz.  Şimdi 50- 100 liraya takım elbise alabiliyorsunuz. Şimdi kimse bana takım elbise diktirmez . Alanlar kaliteye bakmıyor, 'Nasıl olursa olsun' deyip giyiyorlar”

Gümüşoğlu çırak bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, "Önceden ilkokulu bitiren çocuklar okuyamıyorsa herhangi birinin yanında yetiştirilmek üzere çırak olarak çalıştırılırdı. İnsanlar çıraklıktan sonra terzi olarak iş yaşamına devam ederdi. Artık bu dönem bitti" diye konuştu.

 Terzilerin diktiği elbiselerin çok sağlıklı ve dayanıklı olduğunu belirten Gümüşoğlu, diğer elbiselerin naylon ve plastikten yapıldığını ve teri emme özelliklerinin bulunmadığını söyledi.

Halkın ucuz giysiyi tercih ettiğini vurgulayan Gümüşoğlu, bir terzinin diktiği elbisenin uzun yıllar giyilebileceğini kaydetti.






Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 03:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
tugay yigit
tugay yigit - 11 yıl Önce

Canım Dedem seni seviyoruz iyiki varsın

Gönül Dağı
Gönül Dağı - 11 yıl Önce

çankırıda her geçen gün azalan esanf ve zanaatkarların son temsilcilerinden bir kaç tanesi,efendi,mülayim abilerimizdendir.ömrü uzun olsun.saygılar

Tugay Yiğit
Tugay Yiğit - 11 yıl Önce

Hastanız dedeee:D

SIRADAKİ HABER