banner198

Aktif eğitimciler yeniden aktif!

Aktif Eğitim Sen Çankırı İl Temsilcisi Mustafa Köysu, basın mensupları ile bir araya gelerek 2013 Aralık ayında yeniden faaliyete başladıklarını duyurdu.

Aktif eğitimciler yeniden aktif!
banner145

 Aktif Eğitim Sen Çankırı İl Temsilcisi Mustafa Köysu, basın mensupları ile bir araya gelerek 2013 Aralık ayında yeniden faaliyete başladıklarını duyurdu. Torba tasarıya karşı çıkan Köysu, “İdareye adeta sıkıyönetim yetkileri verilmektedir “ dedi.

 

 

Kısa süre içerisinde 27000 i aşkın üyeye ulaştıklarını anlatan Köysu, “Bize duyulan bu teveccühü boşa çıkarmayarak ilimiz ve ülkemiz adına ciddi ve ilkeli sendikacılığın en güzel örneğini ortaya koymak istiyoruz” dedi.

 

“Ayrıştırmadan, birleştirici olacak, siyasallaşmayacak sosyal sendikacılık anlayışı ile çalışacağız” diyen Köysu,” Şu Mübarek Ramazan günlerinde Gazze, Suriye ve Irakta kardeşlerimizin maruz kaldığı zulüm ve katliamları nefretle kınıyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bu bölgelere yardıma ve duaya davet ediyoruz” dedi.

 

Köysu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 

Üzülerek ifade ediyorum ki ülkemizin eğitimle ilgili yığınla problemi çözüm beklemekte ve bu problemlere her gün yenileri eklenmektedir. Bakanlığın ve hükümetin ise çözüm üretmek yerine problemleri derinleştirecek ve içinden çıkılamayacak icraatlara imza attığı görülmektedir. Örneğin TBMM plan ve bütçe komisyonunda torba yasa tasarısının sonuna eklenen bir madde ile memurların iş güvencesine son verilmektedir. Görevine son verilen memurun mahkeme kararıyla dönmesinin önü kapanmaktadır. Tasarı bu haliyle yasalaşırsa devlet memurluğu özel sektörde çalışan işçilerden daha güvensiz bir hale gelecektir. Sendikamız bu düzenlemeye şiddetle karşı çıkmaktadır.

 

Tasarıya eklenen bu hükümler anayasamızın 125. Maddesinde yer alan “İdarenin her türlü iş ve eylemlerine yargı yolu açıktır” hükmüne açıkça aykırıdır.

 

Bu tasarı ile idareye adeta sıkıyönetim yetkileri verilmektedir. Bu düzenleme ile kanunda 30 gün olan idari yargı kararlarını uygulama süresi 2 yıla çıkarılmaktadır. Bu uygulama hukuk devleti ve yargı kararlarıyla alay etmektedir. Üstelik 2 yıl sonra yargı kararlarını uygulamayan kamu görevlilerine karşı dava açılamamaktadır. Demokrasiden ve hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaşıldığını görmekteyiz. Memurların haklarını savunduğunu söyleyen yetkili sendikanın ise bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sessizliği manidardır.

 

Memur, ilk kez zamsız maaş aldı!

Memur-Sen'in imzaladığı toplu sözleşme nedeniyle 3 milyon memur, ilk kez zamsız maaş aldı. Uzun yıllardır Temmuz maaşlarını zamlı alan, ayrıca enflasyon farkı ödenen memur bu kez zam da fark da alamadı. Her yıl Temmuz'da zamlı maaş ve fark almaya alışkın olan kamu çalışanları bu kez mağdur oldu. Seyyanen zam yerine hükümetin önerisi kabul edilseydi dahi memur, yüzde 3 zam ve 2,7 enflasyon farkı alacaktı. Memur-Sen'in geçen yıl seyyanen zammı kabul etmesi maaşlarda 28 TL ile 190 TL arasında bir kayba yol açtı.

 

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak memurların enflasyon oranında zam yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 16:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin
Emin - 10 yıl Önce

bunlarda artema gibi, aç kapa artema.

SIRADAKİ HABER