Kategoriler

Çankırı Postası

Hain saldırıda Çankırı 2 şehit verdi!

Ankara’da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit verdi.

Ankara’da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit daha verdi. Patlama anında servis içerisinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit düştü.


Başkent Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 2'sinin Çankırılı olduğu belirlendi. Hain saldırıda hayatını kaybeden Sivil Memur Cumali Akman (29) ve Hava Astsubayı Koray Pınar'ın evlerine ateş düştü.

 

Ankara'da 28 kişinin öldüğü hain saldırıda 29 yaşındaki sivil memur Cumali Akman, patlamaya  iş çıkışı bindiği servis aracında yakalandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Çankırı Balıbağı köyü nüfusuna kayıtlı Cumali Akman patlamada hayatını kaybetti. Şehit Akman’ın evli ve 10 aylık bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Akman'ın Aksu Mahallesi Bahçeler Sokak Gülsüm apartmanında bulunan baba evinin önüne dev Türk bayrağı asıldı. Akman, ikindi namazı sonrası Hoca Ahmet Yesevi caminde kılınacak cenaze namazının ardından  Çankırı Sarı Baba mezarlığında defnedilecek.



Fotoğraf karesinde Cumali Akman bebeği ile birlikte görülüyor.  

 

Ankara'daki terör saldırısında, bir diğer Çankırlı isim Hava Astsubayı Koray Pınar (27) şehit düştü. Ilgaz nüfusuna kayıtlı Koray Pınar'ın babası Mehmet Pınar'ın Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşadığı öğrenildi. Koray'ın Igaz ilçesinde yaşayan babaannesi ve akrabalarına acı haber sabah saatlerinde Jandarma Yüzbaşı Serkan Görür tarafından verildi.


 


-Bomba Uzmanı son anda kurtuldu-

Öte yandan Çankırılı bomba imha uzmanı assubay F.İ. patlamanın olduğu anda dördüncü sıradaki servis aracında bulunuyordu. Hemen önünde meydana gelen patlama sonrası F.İ. saldırıdan yara almadan kurtuldu. Bombalı saldırı İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında dün saat 18.31'de  iş çıkışında  meydana gelmişti.       

 - Vali Özcan'dan taziye mesajı-

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yaptığı yazılı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını lanetleyerek terör saldırısında şehit olan asker ve sivil vatandaşlara rahmet diledi. Çankırı'dan iki kişinin şehit olduğunu açıklayan Özcan, " Dün gece Ankara’da meydana gelen hain saldırıda şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Allah (c.c) milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk Milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir. "ifadelerine yer verdi.



Yorumlar

Naci.melek 8 Yıl Önce

Şehitlermize.ALLAHTAN.rahmet.kederli.ailesine.sabri.cemilihsan.etsin.başimiz.sagolsun

Ayşe 8 Yıl Önce

an kara, gün kara, söyleyecek söz bulamıyorum. çok acı çok elem verici...

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
185 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
453 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
783 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
240 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!
ASAYİŞ
1049 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
372 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
347 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
19 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
275 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1476 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!