banner198

Akman göz yaşlarıyla uğurlandı!

Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybeden Cumali Akman (28) gözyaşları arasında toprağa verildi.

Akman göz yaşlarıyla uğurlandı!
banner145

Ankara’da terör saldırısında meydana gelen patlamada şehit olan Deniz Kuvvetli Komutanlığı'nda sivil işçi olarak görev yapan Cumali Akman (28) gözyaşları arasında toprağa verildi.


 
 Haberin Galerisine tıkla git


Ankara Adli Tıp Kurumundan alınarak öğle saatlerinde konvoy halinde Çankırı 'ya getirilen Akman'ın cenazesi ilk olarak Aksu Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirilerek helallik alındı. Akman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Hoca Ahmet Yesevi Camisi’ne getirilerek musalla taşına kondu. Bu sırada tabutun başına gelerek göz yaşı döken Akman'ın eşi ay yıldızlı bayrağa sarılı olan tabutu okşayarak 'Cumali beni bırakıp gitme' diye feryat ederek yas tuttu.


 Haberin Galerisine tıkla git


Törende konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Şanlı Milletimizin varoluş iradesine halel getirecek hiçbir gücün olmadığını dünyaya gösteren, vatan ve millet uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış kahraman evlatlarımızı asla unutmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı, hakkın, hukukun, adaletin, devletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır." ifadelerini kullandı.

 

Akman için ikindi namazına sonrası düzenlenen  törene Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilleri Hüseyin Filiz, M. Emin Akbaşoğlu, İl Genel Meclisi başkanı Ruhi Şeker, Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve sivil erkan ile binlerce vatandaş katıldı.


 
 Haberin Galerisine tıkla git


Müftü Yardımcısı Uğur Demirel’in cenaze namazının kıldırmasının ardından Akman'a son görev için  cami avlusunu  dolduran vatandaşlar  Akman'ın naaşını askerlerle  birlikte omuzlarına alarak  cenaze aracına kadar taşıdılar. Şehit Akman Sarıbaba aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.



Cumali Akman evli ve bir çocuk babasıydı.


 
 Haberin Galerisine tıkla git


Hain saldırıda Çankırı 2 şehit verdi!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 05:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER