banner198

Turistik Karaelmas Trenine erteleme geldi!

12 Nisan'da başlayacağı duyurulan Batı Karadeniz Turistik Treni'nin gelişi ertelendi.

Turistik Karaelmas Trenine erteleme geldi!
banner145

12 Nisan'da başlayacağı duyurulan Batı Karadeniz Turistik Treni'nin gelişi ertelendi.

Ankara'dan başlayarak Çankırı, Çerkeş, Karabük ve Zonguldak'ı içine alan tren turu, ilgisizlikten dolayı ertelendi.

Batı Karadeniz'in zengin doğal, tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra endüstriyel ve jeolojik mirasını, keşfetme imkânı sunmak, Batı Karadeniz’in turizm potansiyelini artırmak amacıyla düzenlenen Turistik Karaelmas Treni'nin gelişi ertelendi.

12 Nisan 2024 günü Çankırı'ya varması planlanan trenin, katılımın beklenenden az olması sebebiyle Haziran ayına ertelendiği öğrenildi.

Basın tanıtımı yapılan projeyle ilgili, ilki 12 Nisan 2024 tarihinde, diğer üç sefer ise Mayıs ayı içerisinde olmak üzere toplam 4 tren seferi düzenleneceği duyurulmuştu.

Turistik Karaelmas Treni'nin Haziran ayında gerçekleşecek etkinlikleri ve programıyla ilgili detayların daha sonra duyurulması bekleniyor.

Haftada bir gidiş ve bir geliş seferi düzenlenecek

Proje kapsamında Ankara-Zonguldak hattında haftada bir gidiş ve bir geliş olarak turistik sefer düzenlenmesi hedefleniyor.

Ankara'dan yola çıkacak olan tren sırasıyla Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Karabük istasyonlarına uğrayarak Zonguldak'a ulaşacak. Dönüş yolunda ise Yenice ve Eskipazar'da duracak Karaelmas Ekspresi seferlerinin son durağı da Ankara olacak.

Ertelenmek kaderinde var -

Bölge insanının özlemle beklediği trenle yolcu taşımacılığı ise yılan hikayesine döndü.  Resmi Gazete’de 8 Nisan 2020 yayımlanan 2382 numaralı Cumhurbaşkanı kararı ile Kamu yükümlülüğü hizmeti kapsamında çalıştırılması öngörülen hatlar arasına, Ankara - Karabük Bölgesel Treni de eklenmişti. Bölgede yaşayan vatandaşlarda büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak seferler başlamadan belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Cumhurbaşkanı kararı halen uygulanmayı bekliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2024, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gurbet
Gurbet - 2 hafta Önce

Beklenen ilgiyi görmemiş yetkililerin ne yapmasını bekliyorsun zararına mi seferler başlayacak okullar kapanınca başlaması daha mantıklı olur

Etem akkaya
Etem akkaya - 2 hafta Önce

İlk haber olduğunda yolcu olmaz maliyetini karşılamaz demiştim.
Bazı insanlar yanlış düşünüyorsun dedi.

Akif Başpınar
Akif Başpınar - 2 hafta Önce

Karabük 'e en son gidip gelen karaelmas yolcularındanım boş gidip boş gelirdi. Karabük'ten otobüs ile Ankara iki saat trenle 8 Saat kim gitmek istiyor anlamıyorum. Doğuş otobüsleri bile kalmadı.

SIRADAKİ HABER