banner198

İGM Başkanı Ruhi Şeker beraat etti

FETÖ'nün ByLock kumpasına maruz kalan isimler arasında yer alan Ak Parti Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, tahliye olduktan sonra ki ilk duruşmada beraat etti.

İGM Başkanı Ruhi Şeker beraat etti
banner145
FETÖ'nün ByLock  kumpasına maruz kalan  isimler arasında yer alan Ak Parti Kurşunlu İl Genel Meclis Üyesi, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı  Ruhi Şeker, tahliye olduktan sonra ki ilk duruşmada beraat etti.


Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ruhi Şeker ve avukatı katıldı.

Mahkemede söz verilen Ruhi Şeker, “Beraatimi istiyorum” dedi. Söz alan sanık avukatı Mustafa Deniz de müvekkilliyle ilgili savcılık mütalaası ve dosyaya gelen lehte raporlar doğrultusunda müvekkilinin beraat edilmesini talep etti.

 

Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, delillerin toplandığını belirterek, neticesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mor Beyin raporu doğrultusunda Ruhi Şeker'in beraatına karar verilmesini talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara vermeden kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, Şeker'in dosya kapsamında daha önce mahkeme günü olmaksızın res'en tahliye edildiğini, suç işlemediğinin sabit olması nedeniyle beraatına hükmetti.

 


Kararın ardından mahkeme çıkışında kısa bir değerlendirmede bulunan Ruhi Şeker, "Bizim alnımız da, gönlümüzde açık. Hain FETÖ örgütü ile uzaktan yakından bir bağımızın olmadığını, böylesi bir yaftanın şahsıma yapışmayacağını daha önce de dile getirmiştim. Adalet sonunda tecelli etti. Bana bugünleri gösteren Rabbime sonsuz hamdu senalar olsun" dedi.


OLAYIN GEÇMİŞİ

30 Mayıs 2017 tarihinde  telefonun Bylock sinyali tespit edildiği iddiası ile gözaltına alınan ve hakkında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan Şeker, 17 Ekim 2017 tarihinde görülen ilk mahkemede tutuklanarak Çankırı Kapalı Cezaevine konulmuştu.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 11 bin 480 GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirildiği tespit edildiğini açıklamasının ardından tahliyeler başlanmış mahkemece tutuklanan Şeker, 73 gün sonra 28 Aralık 2017 tarihinde güncellenen listeden ismi çıkarıldıktan sonra res'en  tahliye edilmişti. Şeker'i cezaevi çıkışında yüzlerce kişi alkışlar eşliğinde karşılayarak sahip çıkmıştı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 02:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özer ARSLAN
Özer ARSLAN - 6 yıl Önce

GEÇMİŞ OLSUN ERCAN... ADALET ER GEÇ YERİNİ BULUR... BİZ RUHİ ABİMİZİ BİLİYORUZ... O, "SABREDENLERDEN" OLDU... ŞAHİDİZ...

SIRADAKİ HABER

banner304