banner198

Sahtekarlar Ak Parti İl Başkanının ağzından açıklama yazmışlar

Kendisine gazeteci süsü veren sahtekarlar, Ak Parti İl Başkanının ağzından açıklama yazmışlar.

Sahtekarlar Ak Parti İl Başkanının ağzından açıklama yazmışlar
banner145

Çankırı Postası Haber Merkezimizin Çankırı sağlığını yakından ilgilendiren Çankırı Devlet Hastanesinde 2 yıldır bademcik ameliyatı yapılmıyor haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Haberimizi şer odaklarına uşaklık ettiği anlaşılan sözde haber sitesi tarafından yalanlanmaya çalışıldı.

“Çankırı’da sağlık bakın nasıl geriye gitti?” spot başlığı ile 15 Aralık 2019 tarihinde “Çankırı Devlet Hastanesinde 2 yıldır bademcik ameliyatı dahi yapılamıyor” başlıklı haberimizle ilgili kısa sürede kara propaganda merkezi haline dönüşen sözde haber sitesinin devreye girerek Ak Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik’in ağzından haberimizi yalanlayacak şekilde hedef alan açıklama yaptığı ortaya çıktı. İl Başkanı Çelik, böyle bir açıklamada bulunmadığını söyleyerek kara propaganda merkezini yalanladı. Haberimizde yer almayan bilgilerden yola çıkarak hayali bir habere imza atan sahtekarlar, alakasız argümanlar üreterek, kamuoyunda kafa karıştırma, ve asıl konudan uzaklaştırma amacı güttüler. Ak Parti kurumsal kimliğini de kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan çekinmeyen şahıslarla ilgili Ak Parti İl Başkanlığının nasıl bir tavır takınacağı ise şimdiden merak konusu?  

Haberimizin ardından Ak Parti’nin yayın organıymış görüntüsü içerisinde hareket eden ve paravanın arkasında tatlısu kurnazı Ak Partili bir belediye meclis üyesinin olduğu herkes tarafından malum şer mihrakları, haberimizi yalanlama telaşı içerisinde oldu. “Bademcik dahil 62 KBB Branşında ameliyat yapılıyor” başlıklı sözde haberde hastanede halen aralıksız bademcik ameliyatı yapılıyor algısı yapan sözde haber sitesi, kirli ve yalan bilgilerle kamuoyunu yanıltan bir habere imza attı.

Oysaki Çankırı Postası Haber Merkezimiz, Çankırı Devlet Hastanesinde 2 yıldır bademcik (tonsillektomi), bademcik ve geniz eti (tonsillektomi ve adenoidektomi) ameliyatlarının yapılmadığını, hastanede en son KBB Uzmanı Op. Dr. Ceyhun Cengiz tarafından yapılan bademcik ameliyatlarının, doktorun Çankırı’dan ayrıldığı tarih olan 30 Kasım 2017’den buyana 2 yılı aşkın süredir yapılmadığını söylemişti. Yine Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Çelik tarafından basın mensuplarına gönderilen 2017-2019 yılları arasını kapsayan KBB ameliyatları listesinde yer alan bilgiler Çankırı Postası’nın haberini doğrular nitelikte. KBB listesinde 14 adet bademcik ameliyatı, 4 adet bademcik ve geniz eti ameliyatı yapıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Bu ameliyatların 16’sını 2 yılı aşkın süre önce şehirden ayrılan Dr. Ceyhun Cengiz’in yaptığı ve yine en son 2 adet bademcik ve geniz eti ameliyatını 2 yıl önce Dr. Volkan Yücel tarafından yapıldığını hatırlatmakta yarar var.

Tabloda  Çankırı Devlet Hastanesinden 1.1.2017 ile 16.12.2019 tarihli 3 yıllık dönemi kapsayan bademcik (tonsillektomi), bademcik ve geniz eti (tonsillektomi ve adenoidektomi) ameliyatları listesi görülmektedir.

Dolambaçlı yollara girmeye gerek yok!

Haberimizde 2 yıllık dönemden bahsedilmesine rağmen Ak Parti İl Başkanlığı tarafından gönderilen listenin 3 yıllık bütün KBB Ameliyatlarının yapıldığı dönemi gösterecek şekilde hazırlanması ve yılları göstermemesi ise gazetecilerin acaba bilgi bombardımanı içerisinde kalarak kafa karışıklığına yol açılması mı isteniyor sorusunu da beraberinde getirdi? Oysa ki haberimizin temel mesajı çok açıktı. Sorumuza verilecek tek yanıt ise “İki yıldır Devlet Hastanesinden bademcik ameliyatı yapılıyor mu, yapılmıyor mu? Çankırı sağlıkta geriye gitti mi, gitmedi mi?” cevabı olmalıydı. Üstelik bu cevabı Ak Parti İl Başklanlığı'nın değil, haberin muhtabı İl Sağlık Müdürlüğünün vermesi gerekiyordu. Lakin gönderilen listede 1.1.2017 ile 16.12.2019 tarihlerini kapsayan ameliyatlar denilerek haberimize alacağımız cevap 3 yıllık sürecin içerisinde eritilerek dolambaçlı yollara mı girilmek isteniyor sorusunu hatırlara getiriyor.   

Yalan bunun neresinde? Karalama bunun neresinde?

Çankırı Postası söz konusu haberinde Çankırı Devlet Hastanesinde “KBB bünyesinde ameliyat yapılmıyor” yazmış gibi haberi bağlamından çıkartarak farklı bir noktaya çekmeye ve kamuoyunu yanıltma gayretlerine fırsat verilmeyeceğinin bilinmesinde de yarar var. Çankırı insanın en güzel sağlık hizmeti verilmesi için Çankırı sağlığında oluşan vesayet düzenini gözler önüne seren haber merkezimizi, karalama kampanyaları ile susturmaya çalışacaklarını uman zavallılar bilmelidirler ki, yönetimsel hatalarla bir şehirde 2 yılı aşkın süredir bademcik ameliyatı dahi yapılmamasını utanıp sıkılmadın yalanlamaya çalışarak bu şehre en büyük hainliği, en büyük edepsizliği yapıyorsunuz. Şer mihraklarına tek sözümüz “Güneş balcıkla sıvanmaz” olacaktır.

Devlette 3 yılda yapılan ameliyat, Özel’de 1 ayda yapılıyor!          

Çankırı Devlet Hastanesinde 3 yıllık zaman dilimi içerisinde bademcik (tonsillektomi), bademcik ve geniz eti (tonsillektomi ve adenoidektomi) ameliyatları sadece 18 adet yapılırken Çankırı’da özel hastanede haftada 6-7 bademcik ameliyatı yapılıyor.

Yalan haberi Facebook'ta beğenenler şaşırtmadı-

Öte yandan yalan haberi sosyal medyada beğenen bir avuç isimse kamuoyunda hiçte şaşırmayacağımız isimler çıktı. Haberimize açıklama yapamayan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya, Vesayet-Sen İl Başkanı Tuna Dinç, hastaneyi bu hale getirenlerin baş mimarı, yolsuzluk ve usulsüzlüklerden dolayı idari cezaya çarptırılan, aynı zamanda Vali Hamdi Bilge Aktaş tarafından haklarında savcılık soruşturması izni verilen Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vesayet Sen Yöneticisi K. B, Vesayet Sen Üyesi Yakup Ö, Ak Parti Gençlik Kolları Yöneticisi ve hastanede şirket elemanı olan Hüseyin K. çıktı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’den açıklama!

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker, yaptığı açıklamada; “Çankırı insanı gazetecilik faaliyeti altında paravan arkasına gizlenip Pravda gazeteciliğine soyunan çok insan gördü. Buna benzer habere imza atan tipte kişiler hep Ak Parti’nin içerisine dava adamı gibi sızarak, geçmişinde fırıldak gibi dönen kişisel çıkarları doğrultusunda sahte siteler, sahte hesaplarla operasyon çekmeye çalıştı. Ak Parti'ye dışardayken olmadık şekilde avaz avaz bağırıp, 'ihale fesatçısı' diyenlerin 'fesatçı' dediği  AK Parti adayının listesinden meclise giren isimlerede şahit olduk. Habercilikte Çankırı’nın amiral gemisi, Alexsa raporlarına bakıldığında Çankırı’nın en çok takip edilen haber sitesini milletimizin en güzel hizmeti alması noktasında kamuoyu adına sunduğu haberlerimizi, ne idüğü belirsiz, hülleci, proje fesatçılarının engellemesi asla söz konusu olamayacaktır. Kara propaganda ile Çankırı’nın tarafsız basının haberlerini itibarsızlaştırma girişimleri dün sökmediği gibi bugünde sökmez. Bizi memleketimiz insanı daha iyi hizmet alsın gayreti ile çıktığımız yolda şehrin çarpıklıklarını yazmaktan kimse alıkoyamaz!” dedi.

İşte o manipülasyon ve sahte basın açıklamasının yer aldığı haber -

“Bademcik dahil 62 KBB Branşında ameliyat yapılıyor”

Hastane yerinin henüz belirlenememiş olması, bilgi kirliliği ve kasıtlı yapılan haberler neticesinde Çankırı Devlet Hastanesi gündemden düşmüyor.

Bu defa geçtiğimiz günlerde, aynı internet sitesinde, Çankırı Devlet Hastanesinde bademcik ameliyatları yapılmadığı yönünde haber yapılmıştı.

Konu ile ilgili yetkililerden bilgi alan Akparti İl Başkanı Av. A.Kadir ÇELİK yaptığı açıklamada “Çankırı Devlet Hastanemizde kbb alanında her türlü ameliyatın başarıyla yapıldığı bilgisini aldım. Hastamizde 2017-2019 yılları arasında 18 bademcik ameliyatı yapılmışolup, KBB branşında bu sayı 1712 ameliyattır” dedi.

İl Başkanı Çelik yaptığı açıklamada “62 değişik KBB branşında ameliyat yapılabilen, cansiperane bir şekilde çalışan sağlık personelimizi ve Devlet Hastanemizi karalamaya kimsenin hakkı yoktur.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2019, 13:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kurtuluş
Kurtuluş - 4 yıl Önce

Yalan haberi beğenenler tabiki şaşırtmaz. Ak partiye yanlış bilgiler verip hataya düşüren kendileri tabi ki de.

Komedi
Komedi - 4 yıl Önce

Vay anasını, gülmekten karnıma ağrı girdi:) siz nasıl bir beyine sahipsiniz, il başkanı adına açıklama yapıyorsunuz, bütün yalan ve iftiralarınızın altında kalacaksınız, bundan emin olun vesayetçiler. Azıcık akıllı olun, siz kim il başkanıyla vekille aşık atmak kim? Onlarda sizin ne olduğunuzu biliyor ama bunca yalan ve iftiraya, belediyeyi kaybetmeye rağmen neden bunlara müdahale etmiyor, işte orada vatandaş olarak düşünüyoruz, Elbet bu devran böyle devam ederse, seçimlerde özgür irademizi koyup, cevabımızı çok NET vereceğiz.

Hakkı
Hakkı - 4 yıl Önce

Ak Parti kimlere kalmış. vah vah. Biz partiyle 376 köyü geziyorken habere konu şahıs, Ak Partimize nasıl oy kaybettiririm diye elinden geleni ardına koymamıştı. Partiyi taşlayanlar bugün içeriye girmişler içeriden dışarıdaki ak parti davasına gönül vermişleri taşlıyorlar. Dava bunlara kaldıysa bu parti zaten bitmişdir kardeşşş.

Sezercik
Sezercik - 4 yıl Önce

Kadir bey, İl sağlık müdürü seni hızara sürüp kenara çekilivermiş. müdür olmadık işlerle uğraşacağı, paylaşım yapacağı yerde bu işlere cevap vermesi gerekmiyor mu? sen topa niye girdin ki.

Adam değil
Adam değil - 4 yıl Önce

Ben bütün olanları doğru yada yanlış bir kenara atıyorum Eğer ak parti il başkanı adına açıklama yapılıyor ve sn il başkanımız bundan haberdar değil se ve hatta yapılan haber yalan ve yanlış haber se akparti il başkanımız sn Abdulkadir Çelik de adam değil bu adına yalan yanlış açıklama yapanların yanına kar kalırsa

Şeyma Z.
Şeyma Z. - 4 yıl Önce

Hastaneyi sözde karalamaya çalışanları görmüşte soymaya çalışanları niye görmüyor bu trol tayfası.

Hacıyakşi
Hacıyakşi - 4 yıl Önce

Vesayetciler il başkanını kıskaca almışlar, iyi tongaya düşürmüşler desene.

Sağlık çalışanı 18
Sağlık çalışanı 18 - 4 yıl Önce

Bu haber doğru ise yazıklar olsun ak parti il başkanı na kendi adına yapılan yorumdan haberi yoksa olmama imkanı var mı sizce.... Bence yok yapılan açıklama yalan yanlış olunca oda "üç maymunu" oynuyor bence....


SIRADAKİ HABER

banner304