Çankırı'da tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla kurulan demonstrasyon (deneme) arazisinde gerçekleştirilen hasatta dekarda ortalama 750 kilogram verim elde edildi. Yaklaşık 800 dekarlık alanda dört farklı buğday çeşidinin denendiği çalışma, il tarımı adına dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu.
Karadayı Köyü Külburun mevkisinde düzenlenen hasat programına Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Latif Candan, kurum müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Çankırı'nın iklim ve toprak yapısına uygun yeni buğday çeşitlerini belirlemek amacıyla oluşturulan demonstrasyon alanında gerçekleştirilen hasatta, dört farklı tohum çeşidinden dekarda ortalama 750 kilogram ürün alındı. Elde edilen verimin, bölgede bugüne kadar ulaşılan en yüksek değerlerden biri olduğu belirtildi.
Programda protokol üyeleri de biçerdöverin direksiyonuna geçerek hasada katıldı. Tarla incelemelerinde üreticilerle sohbet eden heyet, yürütülen çalışmalar ve elde edilen sonuçlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Hasat programı, elde edilen mahsulün incelenmesi ve çiftçilerle yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.