EĞİTİM

Çankırı’da LGS sınavında 1804 öğrenci ter dökecek

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak olan Merkezî Sınav için geri sayım başladı. 15 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek sınavda, Çankırı genelinde toplam bin 804 öğrenci ter dökecek.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği sınav takvimi doğrultusunda, il genelinde sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yönelik LGS, 19 sınav merkezinde iki oturum hâlinde uygulanacak. Sınavın sorunsuz geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Sınava, merkez ilçeden bin 191, ilçelerden ise 613 öğrenci katılacak. Öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek unsurlara karşı vatandaşlardan çevresel gürültü konusunda hassasiyet göstermeleri istendi.

İlk oturum, saat 09.30’da başlayacak ve sözel bölümden oluşan 50 soru için öğrencilere 75 dakika süre tanınacak. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak; sayısal bölümdeki 40 soruyu yanıtlamak için öğrencilere 80 dakika verilecek.

Yetkililer, sınavın güvenli, düzenli ve sağlıklı bir ortamda gerçekleşebilmesi adına tüm sınav merkezlerinde gerekli tedbirlerin alındığını ve il genelinde hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.