banner198

Yürekli insanlardır şu gaziler!

Çileli ama yürekli insanlardır şu gaziler!

Yürekli insanlardır şu gaziler!
banner145

Hemen herkes bilmekte artık bazı İnsanlara neden Gazi dendiğini. Sadece şunu bilmezler. Eli ayağı, kolu, bacağı, gözü, kulağı kısacaca Gençliğini, canından üstün bildiği Vatana hediye eden Kahramanlar ile Savaşa dahi katılmadıkları halde Kanun gereği Gazi denilen kişiler arasındaki farkı. Fark, Gazi’nin kendisidir, yaşantısıdır,

 

Aslında.

 

Gazi; Onurludur.

 

Gazi; Gururludur.

 

Gazi, El avuç açmaz, Siyasete malzeme olmaz. Yaşına, başına, konumuna bakmadan açılış ve karşılamalarda Figüranlık yapmaz. Bakın Şehit ve Gazi’yi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl tarif ediyor.”Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış” Askerlerdir.

 

Son yıllarda Gazi’lere karşı İnsanların tutumunda bile büyük değişiklikler ğörürmekte.  Adeta İnsanlar bizlerin yerine geçmek için can atmaktadırlar. Çünkü onlar için her şey paradır.

 

—Vay sen Gazi’sin öylemi Ağabey?

 

—Senin maaşında yüksektir. Tazminatta almışsındır! be Ağabey.

 

—Sizinkiler hep lüks ve İthal Arabalara biniyor ağabey.

 

—Devlet size İş de veriyormuş be Ağabey. Dinler dinler Vela havle çeker sonunda patlarsın. Zaten aklımızda başımızda değil ya! Be Mübarek! Sen hiç hayatında bacağının bir tanesi olmayıp da Pantolon almaya gittin mi?  Sen hiç ayağının bir tanesi olmayıp da Ayakkabı denedin mi? Acaba protez ayağın kaç numara merak ettin mi hiç? Sen hiç kolunun bir tanesi olmayıp da tişört almaya, çarşıda tuvalet ihtiyacın olunca Pantolonu çıkaramayıp Eve gelinceye kadar altına kaçırdın mı hiç?

 

Hâlbuki yürüyüş şeklinin engeline uygun olmasından dolayı Ramazan günü yaşlı Teyze den ”Gözüne durasıca Allah’ın Mübarek günü bu kadar içilir miayakta duramıyorsun” lafını işittin mi hiç? Ayakların düşük bilek olduğundan Ağustos ayında Bot giydin mi? Olaydan önce mutlu bir evliliğin var iken ”Eşin tarafından bundan sonra seninle hayat geçmez deyip çocukları alıp Annesine giden Karın “oldu mu hiç? Bunların nasıl bir duygu olduğunu merak ettin mi hiç?

      

İnsan çok üzülüyor biliyor musun? Çocuklarının elinden tutup en değerli varlığın olan ailenle Parklarda gezememeye, Baba ne zaman iyi olup ta top oynayacağız dediklerinde, Şu gün diyememeye. Neden biliyor musun? Çünkü çok iyi biliyor bu Vatan sevdalısı kardeşin; kesilen Kolun, Bacağın, Kaybedilen Gözün, Sağlığın geri gelmeyeceğini. İnsan çok üzülüyor biliyor musun? Her Müslüman gibi Camide Allah’ın emri olan Farz Namazlarını dikilerek eda edememeye.

        

İnsan Çok Üzülüyor Biliyor Musun? Bu Yazdıklarımın Hiç Birini Yapamayacak Durumda Olan Evlerinden,  Bakım Evlerinden Çıkamayan, Birilerinin Getireceği Suya Bile Muhtaç Olan Kahraman GAZİ Kardeşlerinin Durumuna.

 

Beni soru yağmuruna tutan zat-ı muhterem, Merakını giderdin mi? Maaşlarımız iyi miymiş, iyi tazminat almış mıyız kardeşim? Kaç para kardeş bu eksiklikler söylesene sence kaç para. İstersen değişelim hayatlarımızı. Ben sen olayım sen ise ben ol.  Hiçbir bedel bu eksiklikleri ortadan kaldıramaz. Hiçbir bedel bu yaşananlara ilaç olamaz. Hiçbir bedel çekilen çileleri unutturamaz.

 

Ama bu bedeli birileri ödemek zorundaydı. Ne miydi o bedelin karşılığı; Atalarımızın bizlere emanet ettiği canımız pahasına korumamızı emrettikleri “ VATAN”DI.  Yinede Ona Canım feda. Suyunu içtiğimiz ekmeğini yediğimiz üzerinde yaşadığımız bu VATAN SAĞ OLSUN.

 

       

Devletin,  bizler için iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştığı kesin. Ancak gerçek anlamda sorunları çözmek istiyorsa, sorunun muhataplarını dinlemeli ve Şehit, Gazi, Harp ve Vazife Malullerinden tasarruf yapmaktan vazgeçerek, bu insanlara hak ettikleri Onurlu hayatı yaşamaları için gerekli imkânlar sağlanmalıdır. Devlet, Vatan için canını, uzuvlarını veren insanların canlarına, uzuvlarına değer biçmekten vazgeçmeli, bu insanlara manevi anlamda değer verdiğini hissettirmelidir.

      

Bu anlamlı günümüzde, başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Ebediyete göç etmiş Gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, Özgürlüğümüzün ve Bağımsızlığımızın bölünmez bütünlüğünün simgesi; Malul ve Gazi olan arkadaşlarıma saygı ve şükranlarımızı sunar. Çok kıymetli aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini dilerim.

     

Vatan size minnettardır

                                                                                Yüksel TEKE-Gazi Emekli Astsubay

                                                                                     Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 19:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
çankırı saadet partisi
çankırı saadet partisi - 10 yıl Önce

sayın yüksel teke beyin şahsında gaziler gününü kutlar tebriklerimle sevgi saygı hürmetlerimi sunarımgaziler günü mübarek olsun ömer uzun sp çankırı il başkanı

SIRADAKİ HABER