banner198

Koç, acil eylem planını açıkladı!

Ak Parti Çankırı Belediye Başkan aday adayı Şevket Koç, acil eylem planını açıkladı.

Koç, acil eylem planını açıkladı!
banner145

Ak Parti Çankırı Belediye Başkan aday adayı Şevket Koç, acil eylem planını açıkladı.

 

Basın mensupları ile revolli pasta&cafede bir araya gelen Şevket Koç, yaklaşık 2 ayı aşkın bir süre önce Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylık çalışmasına başladığını belirterek bu süre zarfında Çankırı’da faaliyet gösteren toplumun her kesiminden insanla bir araya gelerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

 

Bu ziyaretler de beklediği ve umduğundan daha fazla ilgi ve alaka ile karşılaştığını belirten Koç, “Gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerin en büyük faydası şehrimizin temel ve öncelikli sorunlarını birinci ağızlardan öğrenmemiz olmuştur.
Ziyaretlerimizin sonunda hepimizce malum olan şehrimizin öncelikli ve aciliyet arzeden 4 meselesinin öne çıktığını tespit ettik. Bu meseleleri Allah nasip ederse Acil Eylem Planı olarak gündemimize almış bulunuyoruz” dedi.

 

İşte Koç’un maddeler halinde acil eylem planı ve çözüm önerileri:

Acil Eylem Planımız

-Altyapının yenilenmesi

-Konut darlığının giderilmesi

-Şehir temizliğinin ivedilikle ele alınması

-Şehir içi trafiğin düzenlenmesi

 

Altyapı Yenilenmesi:
Yaklaşık 30-35 yıl önce yapılan ve 30 bin nufusa göre projelendirilerek yapılan altyapı birçok noktada SOS vermektedir. Günümüzde 100-150 metre civarında by-passlar haricinde altyapıya maalesef girilememiştir. Çankırı merkezimizde kanalizasyon ağı olmayan noktalar olduğu düşünüldüğünde altyapının acil eylem planına alınmasındaki önem ortaya çıkmaktadır. Ayrıca yağmur suyu tahliye sistemi yeterli olmadığından yoğun yağışlarda yollar adeta göle dönmekte, işyerleri ve bodrum kat  meskenlerini su basmaktadır. Bu sebeplerden dolayı yaşanılabilir bir Çankırı için ALTYAPI birinci önceliğimiz olacaktır.


Şehir Temizliğinin İvedilikle Ele Alınması:
Vatandaşlarımızla ve özellikle Çankırı’mıza dışarıdan gelen öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde şehrimizin temizlik hizmetlerinin yeterli olmadığı görüşü ağırlık kazanmıştır. Çankırı’mız da temizlik işlerine azami özen göstereceğiz. Bu amaçla gerekirse personel sayısını arttıracağız ve farklı bir firma tarafından kontrollüğünü ve telafisini yaptıracağız. Yer altı çöp konteynerleri ile görüntü kirliliğinin önüne geçeceğiz.

Özellikle halkımızın yoğun şikayetlerine neden olan Tatlı Çay’ın temizliğine özen göstereceğiz.  Tatlıçayı halkımızın beğenebileceği bir görünüme kavuşturarak şehrin estetik görünümüne katkı sağlayacak hale getireceğiz.


Konut Darlığının Giderilmesi:

Çankırı’da adeta kangren haline gelen konut darlığı hem gayrimenkul fiyatlarının hem de kiraların fahiş derecede yüksekliğine neden olmaktadır. Üniversite şehri olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Çankırı’mızda konut eksikliği nedeniyle şehrimize gelen öğrenciler kayıt yaptırmaktan vazgeçmekteler. Toki ile yapacağımız ortak konut ve uydu kent projeleri ile konut sorununu çözeceğiz. Konut problemini çözmek için yeni yerleşim alanları açarak ucuz arsa üretimi sağlayacağız.

Ayrıca eski Çankırı ‘olarak tabir edilen bölgede ağır aksak devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracak, gerekirse müteahhitlerle hak sahiplerinin anlaşması yolu açılacak ve süratle bu bölgemizin imarını tamamlayacağız.

Şehir içi trafiğin düzenlenmesi
Çankırı şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu kat otoparkları yaparak çözeceğiz. Trafiğin yoğun olduğu noktalarda araç trafiğini rahatlatmak için üst ve alt geçitler yapacağız. Belli noktalarda yoğunlaşan yaya trafiğini rahatlatmak için ise şehrin estetiğine katkı yapacak şekilde üst geçitler yapacağız.

 

Kıymetli basın mensupları, sizlerle, bu toplantımızda şimdiye kadar hemşerilerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerin neticelerini ve bu görüşmelerde öne çıkan şehrimizin problemlerini ve çözümlerini paylaşmak istedik. Adaylığımız kesinleştiği taktirde, Çankırı insanımızın hayatını kolaylaştıracak projelerimizi siz sayın basın mensuplarımız aracılığı ile kıymetli hemşerilerimizle paylaşacağız.  Katılımlarınız için teşekkür ederim.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2013, 18:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif Arpacı
Arif Arpacı - 10 yıl Önce



sayın koç eylem planı iyi güzelde bu planı nasıl ve hangi kaynakla yapacaksınız bu bir muamma. bu sorunları zaten çankırı'da yaşayan herkes görüyor ve biliyor ve tek sıkıntı kaynak eğer siz benim adım şevket parayı bulucam diyorsam bulurum derseniz o başka tabii kolay gelsin

kurtuluş
kurtuluş - 10 yıl Önce

sevgili başkanım sizi takdirle karşılıyorum. bu kutlu yolda allah yardimciniz olsun.

Cemal
Cemal - 10 yıl Önce

şevket başkan maşallahın var,şimdiye kadar yaptığın çalışmalarla diğer adaylara fark attığın ortada. seçildiğin takdirde sorunların üstesinden gelmeye hazır olduğun projelerinden çalışma şevkinden anlaşılıyor.allah yar ve yardımcın olsun.

adem
adem - 10 yıl Önce

Eksiklerkn ve ihtiyaçların farkına varmak başlamak için iyi bi başlangıç bunları gerçekleştireceğine inanıyorum sayın başkanım. ..

ferhan dağ
ferhan dağ - 10 yıl Önce

şevket koç başka işlerle ugraşsın bu işi yapamaz etten püften insanlar aday adayı oluyor bu adam çankırıyı batırır ama tek insan ali osman atakul

SIRADAKİ HABER