banner198

Kitap Okuma Kampanyası Devam Ediyor

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği’nin (ÇAYASAD) ilk olarak 2012 yılında 100. Yıl Kültür Merkezinde başlattığı kitap okuma kampanyası bu yıl da devam ediyor.

Kitap Okuma Kampanyası Devam Ediyor
banner145

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği’nin (ÇAYASAD) ilk olarak 2012 yılında  100. Yıl Kültür Merkezinde başlattığı kitap okuma kampanyası bu yıl da devam ediyor.


12 Kasım 2013 Salı günü Çankırı’nın tarihi mekanlarından biri olan Görgülü Kıraathanesi’nde düzenlenen kitap okuma programına Vali Vahdettin Özcan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


ÇAYASAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldırım yaptığı konuşmasında; “İlimiz kültürünün gelişimi açısından çok önemli olan bu projenin bu seneki başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Kitap okuma kampanyası bizim için olmazsa olmaz projelerden birisi. Kitap okumak, okunan kitapları değerlendirerek bir sonuca varmak Çankırı’nın kültürel gelişimi için çok önemli” diyerek kitap okuma alışkanlığının gerekliliğine vurgu yaptı ve ÇAYASAD’ın projelerine verdiği destekten dolayı Vali Özcan’a teşekkür etti.

ÇAYASAD Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kemal Karakuş da kıraathanelerin asıl işlevinin kitap okunacak yerler olduğunu belirtirken, Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Arslan ise “Şehirlerin inşasında mekanlar kadar mekanların ruhu da önemli. Kıraathaneler şairlerin ve yazarların toplandığı yerler. Bu programı bu tarihi kıraathanede düzenliyor olmamızın sebebi, bu mekanların kaybetmiş olduğu ruhu yeniden ortaya çıkarmak” diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan, bu kampanyanın ilimizde kitap okuma alışkanlığını artırma konusunda çok önemli olduğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

Daha sonra katılımcılara dağıtılan, en çok okumak istenilen kitaplar ile ilgili anket formlarının doldurulması sonrası program sona erdi.

 

 

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER