banner198

Vali Özcan, Yıldıztepe'yi şaha kaldırıyor

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Yıldıztepe ve Ilgaz Dağı Milli Parkında bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Özcan, Yıldıztepe'yi şaha kaldırıyor
banner145
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Yıldıztepe ve Ilgaz Dağı Milli Parkında bir dizi incelemelerde bulundu.



İncelemeler sırasında Vali Özcan'a, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım eşlik etti.

İlk olarak İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan olimpik ölçülerdeki çim saha ile sentetik sahada incelemelerde bulunan Vali Özcan, sentetik sahanın tamamlandığını, çim sahanın da çimleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini gördü.


Ardından resmi kurum alanının temel atma çalışmalarının tamamlanmış olduğunu gören Özcan, inşaat yetkililerinden, bodrum katının bu ayın sonuna kadar tamamlanacağını ve kalan kısımlarının da 2014 yılı içinde tamamlanarak binanın hizmete açılacağı bilgisini aldı.


Ilgaz Yıldıztepe’de telesiyej tesisini de inceleyen Vali Vahdettin Özcan, 2014 yılı kış sezonuna hazırlık ve güvenli bir tesis olması amacıyla yürütülen bakım çalışmalarını memnuniyetle karşıladı.

Bölgede yürütülen diğer bir çalışma olan ve bu yıl yapımı tamamlanan yaklaşık 2,5 km’lik yeni kayak pistinin, yönlendirme levhaları ve güvenlik filelerinin tamamlanması ile Kasım ayı sonu itibariyle kayak severlerin hizmetine açılacağını dile getiren Vali Özcan, bölgenin şu an en uzun ve en güvenli kayak pisti özelliği taşıdığını, kayak severleri Yıldıztepe’de görmekten büyük mutluluk duyacağını ifade etti. Yine kış turizm merkezi içerisinde yer alan Saklıkent ve Süt Gölleri mevkilerinde incelemelerde bulunan Vali Özcan, bu alanların doğal yapısı ve insanları adeta büyüleyen görselliği ile kısa bir süre içerisinde Çankırı ve ülke turizmine kazandırılması konusunda yetkililere gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.


Özcan, imar planı çalışmaları Eylül ayında tamamlanan Ilgaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Doruk mevkiinde ve uzun dönemli gelişme planı çerçevesinde 900 m telesiyej tesisi ve yaklaşık 1500 m kayak pistine ilişkin ihale çalışmalarının Kasım ayı sonu itibariyle bitirilmesi talimatını verdi.

Yine Doruk mevkiinde alternatif turizmi geliştirmek ve özellikle yaz turizmini canlandırmak için futbol, voleybol ve basketbol sahaları, çadırlı kamp alanı ve günübirlik turizm tesislerine ilişkin imar planı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğine değinen Vali Özcan, çalışmaların bir an önce bitirilerek turizme kazandırılmasıyla Ilgaz Dağı’nın sadece kış turizmi değil yaz turizmi ile de ön plana çıkacağını vurguladı.

Son olarak Derbent Şehitliği’nin yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen Vali Özcan, çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü, tamamlandığında seyir terası, kamelyaları ve peyzaj düzenlemesi ile anıtın yeni halinin şehitlerimize yakışır bir alan haline geleceğinin ve tüm Çankırılı’ların mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğinin altını çizdi.


İncelemeler sonunda bölgede yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özcan, emeği geçenlere teşekkür ederek, ilimize hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER