banner198

Şehit Yorulmaz son yolculuğuna uğurlandı

Kani Rash bölgesinde bölücü terör unsurlarının saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yorulmaz (29), memleketi Çankırı'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

banner145

Türkiye - Irak sınırında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi karşısındaki Kani Rash bölgesinde bölücü terör unsurlarının saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yorulmaz (29), memleketi Çankırı'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.


Şehit Mustafa Yorulmaz'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Çankırı'nın merkeze bağlı Ovacık köyüne getirildi. Köy meydanında kılınan cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcısı İdris Şahin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Çankırı Millekvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut,İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker,  Belediye Başkanvekili Tuncay Koç,  şehidin ailesi ve yakınları ile köylüler katıldı.




 

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yorulmaz'ın cenazesi ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.  Helallik alınması sırasında bir yakının kucağında babasının cenazesine getirilen 2 yaşındaki oğul Yorıulmaz'ı görenler göz yaşlarına hakim olamadı. Yorulmaz için Kur’an tilaveti yapılarak dualar edildi. Defin töreninden sonra şehidimiz anısına saygı atışı gerçekleştirilerek, Başbakan Yardımcısı  Recep Akdağ tarafından şehidimizin babası İsmail Yorulmaz’a Türk Bayrağı takdim edildi. Yorulmaz'ın 4 yıllık evli olduğu, biri 1 aylık, diğeri 2 yaşında iki erkek çocuğu bulunduğu öğrenildi.




Şehit Yorulmaz ile birlikte Çankırı'nın vatan müdafasında verdiği şehit sayısı 200'ye ulaştı. İzinli olduğu için şehir dışında olan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, iznini yarıda keserek cenaze töreni katılmak üzere Çankırı'ya geldi. Tören sonuna yetişen Aktaş
, taziye çadırında ve baba evinde şehidimizin babası İsmail Yorulmaz ile annesi Memnuniye Yorulmaz  ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.








Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 02:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304