banner198

Şabanözü'nde 90 işçi zehirlendi

Şabanözü ilçesinde fabrikada çalışan 90 işçi gazdan zehirlendi

Şabanözü'nde 90 işçi zehirlendi
banner145

Şabanözü Organize Sanayi bölgesinde  faaliyet gösteren Gelal çorap fabrikasında çalışan 90 işçi havalandırma borusundan sızan gazdan zehirlendi. 

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Gelal Çorap fabrikasında  akşam vardiyasında çalışan 90 işçi kimyasal gaz zehirlemesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen işçiler Şabanözü Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Çubuk, Orta, Çankırı, Eldivan  ve çevre ilçelerden gelen ambulanslarla Çankırı'da ki hastanelere sevk edildi. Çankırı Devlet Hastanesine 75, Özel Karatekin Hastanesine de 15 işçinin getirildiği öğrenildi. OLayı duyan işçi yakınları Çankırı Devlet Hastanesine akın etti.


-İhmalkarlık sayıyı artırdı-

Öte yandan olayda zehirlenen işçilerin sayısının çokluğu bir diğer ayrıntıyı da gün yüzüne çıkarttı. Saat 16.00 sıralarında akşam vardiyasına gelen işçilerden bir kaçı baş ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığı hissederek hava almak için fabrika dışına çıkıp ayran içti. Olayın ciddiyetine sızıntı başladıktan iki buçuk saat sonra varılabildi.  Saatler ilerledikçe rahatsızlananların sayısı hızla artınca saat: 18.30'u gösterdiğinde 112 acil ekiplerine ilk ihbarda bulunuldu. Zehirlenen işçilerin sayısının çokluğu nedeni ile  çoğu işçi hastaneye özel araçlarla getirildi.


-OSB kapatıldı-

OSB'de yaşanan kimyasal sızıntının ardından 3 bin kişinin çalıştığı sanayi bölgesinde akşam ve gece vardiyaları iptal edilirken OSB'ye girişler yasaklandı. Bölge polis ekiplerince kontrol altına alındı. AFAD ekipleri kimyasal gaz sızıntısının yaşandığı iddia edilen mobilya fabrikasına maskelerle girerek inceleme yapıyorlar.  

Gaz sızıntısı nedeni ile  Şabanözü ilçesinde gaz kokusunun semayı kapladığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

 



Şabanözü OSB'de ki kimyasal sızıntının nedeni belli oldu!


 Kimyasal gaz zehirlenmesine ilk resmi açıklama!


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 22:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

arkadaşlar ölebilirdiniz. tedbirler alınmamış sorun yok ! önemli olan istikrar sürsün :)

Entel koylu
Entel koylu - 8 yıl Önce

Buyuk gecmis olsun. Ama bu kadar ihmalkarlik sark toplumlatinda olur.

SIRADAKİ HABER