banner306
banner198

Çerkeş'te 210 Aytaç çalışanı işten çıkartıldı!

Çerkeş'te 210 Aytaç çalışanı işten çıkartıldı.

Çerkeş'te 210 Aytaç çalışanı işten çıkartıldı!
banner145

 Çerkeş'te 210 Aytaç çalışanı işten çıkartıldı.


Aytaç Et entegre tesislerinde 13 Aralık 2015 tarihinde çıkan yangında beyaz et ünitesi kullanılamaz hale gelmişti. AYTAÇ  Yönetimi Beyaz et ünitesinde çalışan 200 işçi ile çevre düzenlemesinde çalışan 10 işçinin tazminatını vererek iş akidlerine son verdi.


210 işçinin işsiz kalması Çerkeş ekonomisine de ağır bir darbe vurdu. Kış koşullarının en ağır etkilerinin yaşandığı ilçede 210 işçinin ilçede iş bulabilmesi ise imkansız görünüyor.

-Çerkeş'te bir dram yaşanıyor-

Haber Merkezimize arayarak isminin yazılmaması şartı ile  açıklamada bulunan bir işçi ise şuan için Çerkeş'te bir dram yaşandığını vurguladı.  İşçi ," Kış ortasında kapı dışına konduk. Ben şimdi kış gününde Çerkeş'te kime gidip  iş bulabilirim. Aytaç işçi çıkartıyor.  Hazıra dağ dayanır mı? Kendi memleketimde yaşamak burada ölmek istiyorum ama şartları görüyorsunuz. İstanbul'a gitmekten başka bir şansımız kalmadı. Siyasiler ve bürokratlar  ancak bol bol vaatler verip show yapıyorlar. İşten çıkartıldıktan sonra hiç biri 'derdiniz sıkıntınız nedir?' diye gelip sormadı.  210 kişi 210 aile demek. Bu insanlar yiyor, içiyor, kira ödüyor, seyahat ediyorlar. Çerkeş'i ekonomik kaybını siz hesap edin" dedi.

İşçiler Ülker yönetiminden Beyaz Et ünitesinin açılıp açılmayacağı yönünde cevap bekliyor.

-Murat Ülker ne demişti?-

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, AYTAÇ'ta meydana gelen yangın sonrasında  twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aytaç Çerkeş'te ki kısmi yangın söndürüldü. İtfaiye ekiplerine teşekkür ederiz. Çok şükür can kaybı yok. Ambalaj deposu hasar gördü. Tesisimiz sigortalı; işleyişi etkilenmeyecek, çalışanlarımızı yarın bekliyoruz. Arayan dost ve sektör üyelerine teşekkürler. Sağolsun dostlar" mesajını yayınlamıştı. Ülker'in açıklaması işten çıkartılacakları endişesi yaşayan işçi ve aile üyelerinin yüreğine su serpmişti.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 01:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aygül cetin
Aygül cetin - 7 yıl Önce

Bende orada çalıştım yangından dolayı çıkarıldk orada çalışmayı seviyorum

SIRADAKİ HABER

banner304