banner198

Şehit Dilaver Karsavuranoğlu ebediyete uğurlandı

Tunceli'de yaşanan elim helikopter kazasında şehit olan emekli pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu, Şabanözü ilçesi Karahacı köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Dilaver Karsavuranoğlu ebediyete uğurlandı
banner145
Tunceli'de yaşanan elim helikopter kazasında şehit olan emekli pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu, Şabanözü ilçesi Karahacı köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı cenaze töreninde şehidin oğlu 23 yaşındaki Barış Karsavuranoğlu, babasının bir kahraman olduğunu söyleyerek, "Ayağı yere basamadan öldü benim babam. Ölmedi, şehit oldu. Babam bir kahramandı, herkes babamı alkışlasın" dedi.

 

 

Şabanözü ilçesine bağlı Karahacı köyünde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,  İGM Başkanı Ruhi Şeker şehidin eşi Gülşen Karsavuranoğlu, annesi Gülhanım Karsavuranoğluve iki oğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehidin babası Murat Karsavuranoğlu'nun 2001 yılında kalp krizinden hayatını kaybettiği öğrenilirken, annesi ve eşinin ağıtları yürekleri dağladı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Vali Mesut Köse şehidin Onur ve Barış ismindeki iki oğlu ile yakından ilgilenerek teselli etti.

 

Tören öncesi hem asker hem polis şehidin tabutunun başında nöbet tutarken Özel Harekat ekipleri de cenazeye katıldı. Ankara'nın Yenimahalle İlçesi Batıkent'te semtinde oturan şehit Pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu, 2016 yılında Jandarma Genel Komutanlığından albay rütbesiyle emekli oldu. Karsavuranoğlu, darbe sonra sözleşmeli personel olarak Emniyet Genel Müdürlüğünde göreve başlayarak Diyarbakır'da görev yapıyordu.

 

- Şehitin oğlu Kılıçdaroğlu'na sarıldı-

 

Cenaze namazı köydeki camide kılınırken, Şehit pilot Karsavuranoğlu'nun yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babasının asker şapkasını takan oğlu Barış Karsavuranoğlu, ayakta durmakta güçlük çekerken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na taziye dileği sırasında uzun süre sarılarak, "Babam sizi çok severdi" diyerek gözyaşı döktü.

 

 

- "Babam kahramandı" -

 

Şehidin oğlu Barış Karsavuranoğlu, babasının bir kahraman olduğunu belirterek, "Benim babam polis oldu, benim babam jandarma oldu, benim babam karacı oldu, benim babam havacı oldu. Ayağı yere basamadan öldü benim babam. Benim babam ölmedi, şehit oldu. Benim babam bir kahramandı. Son kez sizden tek ricam benim babamı alkışlayın, herkes babamı alkışlasın" diye konuştu.

 

Cenaze töreninde bulunanlar Barış Karsavuranoğlu'nun isteğini yerine getirerek alkış tuttu.

 

- Vali Köse teselli etti -

Çankırı Valisi Mesut Köse, Şehit Dilaver Karsavuranoğlu’nun annesi ve eşine Türk Bayrağı hediye ederek acılarına ortak oldu. Şehidin eşi Gülşen Karsavuranoğlu’na sabır dileyen Vali Köse, “Bizi teselli eden tek şey Onun şehit olmasıdır” dedi. Şehidin annesi Gülhanım Karsavuranoğlu’na da Türk Bayrağı’nın yanı sıra oğlunun fotoğrafını takdim eden Vali Köse, acılı eş ve anneyi yalnız bırakmadı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 02:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 7 yıl Önce

geçtiğimiz günler de feci helikopter kazasında şehit olan hemşerimiz pilot albay dilaver karsavuranoğlu'na; Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve diğer yakınlarına büyük sabır ve baş sağlığı diliyorum. mekanı cennet olsun. milletimizin başı sağ olsun.

SIRADAKİ HABER