banner198

Bir şehit annesi bayramda ne yapar?

Bayram sabahı bir şehit annesinin nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu anlatan Teke, yürekleri dağlayan yazısı ile önemli mesajlar verdi.

Bir şehit annesi bayramda ne yapar?
banner145
 Kurban Bayramı öncesinde Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi- emekli astsubay Yüksel Teke, “Her Anneye Nasip Olmaz! Ciğer Paresini Vatana Kurban Vermek” başlıklı yazısında yayınlanan bayram mesajlarında şehit ve gazilerden bir satırda olsa bahsedilmediğinden dert yandı.  

 

Bayram sabahı bir şehit annesinin nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu anlatan Teke, yürekleri dağlayan yazısı ile önemli mesajlar verdi.

 

İşte Teke’nin  yürek burkan o yazısı;

Her Anneye Nasip Olmaz! Ciğer Paresini Vatana Kurban Vermek.

 

Hiç kusura bakmayın arkadaş, bizler alınganız. Yayınlanan Bayram mesajlarına bakıyorum da Ülkesi için canını ve Evladını VATANA KURBAN veren Şehit aileleri, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerden bir satırda olsa bahseden yok. Yazılanlar adeta aynı Lambadan çıkan ışık gibi. İnsanlar adeta ŞEHİT GAZİ Kavramlarından korkar oldu. İnanın her şeyin farkındayız.

 

Biz işimize bakalım; Toplum olarak, Şehit haberleri aldığımızda içimiz yanar, yine mi deriz. Haberler biter sonra ise olanlar unutulur gider. Günlük yaşantımız olanca hızı ile akmaya devam eder. Ama birileri bu yaşananları hayatları boyunca unutmayacaktır. Acılarını yüreklerine gömmekten başka çareleri yoktur. Anne karnında taşır, dünyaya getirir, besler, büyütür evladını… Kısacası hayatı olmuştur yavrusu. Bayram kutlanacak, küçükler büyüklerinin ellerini öpecek, büyükler ise ziyaretleri kabul edecek. Kurban bayramı biraz zahmetlidir. Kurban edilmek için alınmış hayvanlar kesilecek, paylanacak, dağıtılacak, pişirilip gelen misafirlere ikram edilecek. Peki, bu süreçte evladını kaybetmiş olan bir şehit annesinin durumu ne haldedir? O ne yapacaktır? Bayram sabahı erkenden Şehitliğe, şehit oğlunun yanına gidecek, mezarını sulayıp, otlarını temizleyecek. Oğluyla dertleşip, geçmişte neler yaşadıysa onunla hepsini tekrardan anımsayacak. Evine döndüğünde yavrusunun yokluğunu içinde hissederek buruk bir Bayram geçirecektir. Evladıyla ilgili kurmuş olduğu hayallerini tekrardan canlandırarak, geçmişte yapmış olduğu planların gerçekleşmesinin artık mümkün olmadığını bir kez daha düşünerek hayal kırıklığına uğrayacaktır.

 

Ne olur Sizlerden rica ediyorum! Şehit annelerimizi daima hatırlayalım. Onlar ülkemiz için bizler için en değerli varlıklarını kaybettiler. Kimse şunu unutmamalı; Şehit annelerimiz dimdik ayakta, kendileri için üzgünüz diyenlere vatan sağ olsun diyebilecek kadar güçlü ve onurlular. Bu vatan onlara çok şey borçlu olmasına rağmen, acılı yüreklerini kırmaya üzmeye devam edilmektedir.

 

Kutsal bildiği değerler uğruna canın seve seve veren Aziz Şehitlerimize Cenabı Allahtan Rahmet, gözü yaşlı ailelerine sabır, Kahraman Gazilere de sağlıklı uzun ömürler dilerim. Biliyorum ki sizlerin acısı Bayramlarda ikiye katlanıyor, gözyaşınız dinmiyor. Ama adet olmuş ne yapayım. Bayramınız Kutlu olsun.

 

                                                                                                                                        YÜKSEL TEKE   -GAZİ EMEKLİ ASTSUBAY                                                                ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER