banner198

Deli Dumrul Kuleleri TEDES'ler kaldırıldı!

Süleyman Soylu, uzun süredir vatandaşın kabusu olan elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Deli Dumrul Kuleleri TEDES'ler kaldırıldı!
banner145

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, uzun süredir vatandaşın kabusu olan elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

 

Pilot bölge seçilen bazı illerde hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), kaldırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda büyük tepki toplayan elektronik radar uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

 

Sadece Ordu'da bir yılda yarım milyon araca ceza kesen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne tepkiler çığ gibi artmış, sistemden pay almak isteyen belediyeler adeta sıraya girdi. Bakanlık tepkileri dikkate alarak uygulamayı durdurdu.

Ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplumun sesini duyarak vicdanları rahatlatan bir açıklama yaptı. "Deli Dumrul Kuleleri" diye tabir edilen ve Pilot bölge seçilen bazı illerde hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), kaldırıldı.

Böylece Ilgaz, Kurşunlu ve Atkaracalar ilçelerinde geçtiğimiz Ramazan bayramı sonrası devreye giren TEDES'ler belediyelerin elinde patlamış oldu. Trilyonluk ihalelerle yapılan anlaşmalar karşılığında en sote yerlere konulan ve  tuzağa düşürülen sürücülerin hız sınırını aşması sonucu kesilen ceza makbuzları ile kendi kendisini ödemesi beklenen sistemin maliyeti Belediyelere kaldı.  Anlaşılan kurulan sistemlerin parası  yine vatandaşların cebinden çıkacak gibi görünmekte. Şimdi soru şu Trilyonluk sistemin parası vatandaşa mı kaldı?

 

-TEDES Cezaları Pensilvanya'nın kasasına akıyor iddiası -

Öte yandan elektronik radar olarakta bilenen TEDES'lerin Fethullahçı şirketlerin il il gezerek belediyelerle anlaştığı ve çoğu cezanın Belediyelerin aldığı pay doğrultusunda  bu şirketler üzerinden FeTÖ terör örgütüne kaynak olarak aktarıldığı iddia ediliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER