banner198

Emekli Albay Erdal Sarızeybek Çankırı da

Emekli Albay Erdal Sarızeybek Açılımlar ve Türkiye konulu konferansı vermek üzere yarın Çankırı da

Emekli Albay Erdal Sarızeybek Çankırı da
banner145

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Kamu-Sen e bağlı sendikaların işbirliği ile Emekli Albay Erdal Sarızeybek "Açılımlar ve Türkiye" konulu konferansı vermek üzere yarın Çankırı' ya geliyor.

Halka açık olarak gerçekleşecek olan Konferans yarın  Saat 20.45 de Çankırı Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.

 

Erdal Sarızeybek Kimdir?

1956 Kırşehir- Kaman doğumlu olan Erdal Sarızeybek Kuleli Askeri Lisesi'ndeki öğrenimini müteakip 1976 yılında Kara harp Okulu'dan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu.

1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenlik birliklerinde komutanlık yaptı.

1990 yılında Fransız Jandarma Subay Okulunda İç Güvenlik stajını takiben 92-94 yılında Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulundu.

1996-98 yılında Paris Askeri Ataşe Yardımcılığına atanan SARIZEYBEK, 2002 yılında Türkiye'de Adli Kolluk konusunda, yüksek lisans yaptı. 

1998-2003 arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulundu. Terörle mücadeledeki başarısından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası ile taltif edildi. 

Sarızeybek, 2005 yılında Ankara atandığı Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken albay rütbesinde, kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Emekli albay Erdal Sarızeybek, evli, iki çocuk babası olup çok iyi derecede Fransızca bilmektedir.

Halen araştırmacı yazar olarak terörle mücadelesini sürdüren Sarızeybek, Terör, Kaçakçılık,Siyaset ve Karakol Baskınları üzerine altı kitap yazdı.

Bunlar; Şemdinli'de Sınırı Aşmak,

Hesaplaşma,

Ya Gazi Paşa Duyarsa,

İhaneti Gördüm,

Son Harekat Kod Adı YAHUDA,

Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER