banner198

Karamemiş, 8 yılda yıktıkları havuzu yapamayanlar 5 yılda 10 bin konut yapamazlar

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, “8 yılda yıktıkları havuzu yapamayanlar 5 yılda 10 bin konut yapamazlar. Derse de kimse inanmaz.”dedi.

Karamemiş, 8 yılda yıktıkları havuzu yapamayanlar 5 yılda 10 bin konut yapamazlar
banner145

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, “8 yılda yıktıkları havuzu yapamayanlar 5 yılda 10 bin konut yapamazlar. Derse de kimse inanmaz.”dedi.

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, 2023 genel seçimlerinde CHP ile yaptıkları ittifak nedeniyle kendi ilçesi Orta’da bile kendi toplantısında PKK sloganı atıldığını, 2024 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin iki kutuplu siyasete alternatif olarak hür ve müstakil olarak seçimlere girdiğini söyledi.

İYİ Partinin bu hür ve müstakil olarak seçimlere girmesinin tüm Türkiye’de olduğu gibi Çankırı’da da kendilerine olan sevgi ve teveccühü artırdığını belirten Karamemiş, “Yaptığımız ittifakta CHP’nin HDP ile teması bize de fazlasıyla yansıdı. Biz bu yükten kurtulunca halkın bize olan teveccühü arttı. Bu büyük teveccühü 29 Mart 2024 Cuma günü Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in Çankırı ve Eldivan ilçemizi ziyaretinde bir kez daha gördük. Çankırı halkı artık bir değişim ve huzur ortamı istiyor bunu da biz sağlayacağız. Çankırı’da da demokratik bir seçim ortamı yürütmek için tüm adaylarla görüşüyoruz. Sonuçta düşman değil. Çankırı’ya hizmet için yarışan siyasi rakipleriz sadece.” dedi.

2023 seçimlerinde CHP listesinden garanti vekilliği Çankırı için kabul etmedim

“Çankırı Postası TV Seçim Özel” programının gece kuşağında son canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı M. Ali Karamemiş, 2023 milletvekilliği seçimlerinde CHP listesinden ve İstanbul’dan garanti yerden milletvekilliği teklifi gelmesine rağmen Çankırı sevgisi nedeniyle bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

Karamemiş,” Şimdi benim yerime listeye konan arkadaşımız mecliste vekil olarak oturuyor. Ben bu durumdan hiç pişman değilim. Ben Çankırı’nın evladıyım ve mecliste Çankırı milletvekili olarak bulunmak istedim ve Çankırı’dan aday oldum. Çok ciddi derecede de bir oy aldık. Dediğim gibi o seçimde CHP’nin HDP ile teması bize de yansıdı. Bugün hür ve müstakil olan İYİ Parti adayıyım. İnşallah 31 Mart’ta Çankırı’yı İYİ Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız. Çankırı bize bu görevi verirse 5 yılda Çankırı’nın makûs talihini değiştireceğiz. Türkiye’nin geri kalmış 3 ilinden biri olan Çankırı’yı Sayın Genel başkanımız Meral Akşener’in talimatı ve desteğiyle büyüteceğiz ve geliştireceğiz. Ben memleketimi seviyorum. Kendimi memleketime borçlu hissediyorum ve bu borcumu bakan olarak hi,zmet edip ödemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Belediyenin üretken bir “Gençlik Konseyi” olmalı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çankırı’nın da iyi eğitilmiş gençleri olduğunu belirten Karamemiş, “ Bu iyi yetişmiş gençlerden bir “ Belediye Gençlik Konseyi” oluşturmalıyız. Çünkü bu gençlerin önünde 30-40 yılları var. Bu gençler kendi gelecekleri için oturup fikir üretip projeler ortaya koymalılar. Bu projeler Belediye Meclisinin onayıyla hayata geçirilmeli ve şehirlerin hizmetine sunulmalıdır.  Bizim görev süremiz 5 yıl olmadı 10 yıl. Biz 5 yılda onların 40 yılına neden onların söz hakkı olmadan karar verelim. Yani gençlerin önünü açalım ve onlara fırsat verelim. İşte biz bunu yapacağız.” dedi.

8 yılda yıktıkları havuzu yapamayanlar 5 yılda 10 bin konut yapamazlar

AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz’in 5 yılda 10 bin konut vaadini eleştiren Mehmet Ali Karamemiş şunları söyledi.

“22 yıldır bu ülkede iktidar olan 3 dönem vekillik yapan ve şimdi belediyeye talip olan biri kendi vekilliği döneminde kurban kesilerek yıkılan ve 8 yılda yapılamayan bir yüzme havuzu örneği varken çıkıp ben 5 yılda 10 bin konut yapacağım diyemez. Derse de kimse inanmaz. Çünkü inandırıcı değil. Nüfusu 300 bin yapacağız diyorlar. Yahu 270 bin olan nüfusumuz 190 bin kişiye düşmüş. Halkımız Çankırı’yı terk ediyor. Bu terk edenlerin yerine de yabancı kişiler geliyor. Şehrin dokusu bozuluyor. Mesela şehrin ortasına yapılan AVM’nin yeri çok yanlış. O zaman bu yapılırken bir şehir plancısına sorulmadı mı? Halka sorulmadı mı? Çünkü herkesi hayatını ilgilendiren bir proje. Mesela yapılan Kent Meydanı projesi. 40 adet işyeri olması kabul edilemez. Bunlar yapılırken bu memleketin cefasını çekenlere sormak lazım. Başkan Murat Kurum ile birlikte yaptık diyor. Çankırı Murat Kurum’un umurunda mı? O İstanbul’da seçim kazanmak derdinde. Hükümetin Çankırı’ya verdiği bir önem ve destek yok. Hükümet Çankırı’ya yatırım yapsa bizim nüfusumuz niye düşsün. Gençlerimiz Çankırı’yı niye terk etsin. Buraya yatırım yaptığımız dedikleri paranın yarısı AB parası. Yani Çankırı hizmet almayan bir şehir.”

Şehri yönetenler neden üniversite öğrencileri için barınma ve sosyal alanlar oluşturmadılar

Mehmet Ali Karamemiş üniversite öğrencilerinin şehirlerin ekonomisi ve tanıtımı için çok önemli olduklarının altını çizdi ve bu öğrencilerin çok iyi korunması ve memnun edilmesi gerektiğini söyledi.

“Öğrendiğim kadarıyla bizim Üniversitemizin 20 bin öğrenci kapasitesi var ama sanırım devam eden öğrenci sayısı 7- 8 bin civarında. Mevcut belediye ve daha önce bu şehri yönetenler neden bu öğrencilerin barınma ve sosyal anlamda rahat edecekleri ortamları oluşturmadılar. Çankırı’da 7 bin yerine 20 bin öğrenci olsa bizim şehrimizin bütçesi % 60 artar bu herkes için büyük bir gelişim ve refah olur. Ayrıca bizim bu öğrencileri bu şehirden çok mutlu göndermemiz lazım. Biz bu çocukları Çankırı’da rahat ettirir mutlu gönderirsek bu çocuklar gittikleri yerlerde Çankırı’yı iyi anlatarak birer tanıtım elçisi olurlar ve şehrin reklamını yaparlar. Çankırı’yı nefretle değil sevgiyle anmaları lazım. Tanıtımın en iyi ayağı bu öğrenciler çünkü. “ dedi.

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, programda bir kez daha görev verilirse yapacağı projelerini görsellerle anlatarak Çankırı halkından destek istedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2024, 14:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
celik
celik - 1 ay Önce

Kardeşim yerelde MHP iktidarda başkan adayları hali hazırdaki belediye başkanını eleştirirler oy isterler sen mevcut başkanın hiçbir icraatını eleştirmemişsin Madem memnunsun niye aday oldun

SIRADAKİ HABER