banner198

Başkan Esen, Çankırı aldı paketi vurdu tokadı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlandı ve Tuzun Başkenti Çankırı’nın Şehrül-Emin’i bir kez daha MHP’li İsmail Hakkı Esen oldu.

Başkan Esen, Çankırı aldı paketi vurdu tokadı
banner145

Başkan Esen, Çankırı aldı paketi vurdu tokadı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çankırı’da da beklenen 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlandı ve Tuzun Başkenti Çankırı’nın Şehrül-Emin’i bir kez daha MHP’li İsmail Hakkı Esen oldu.

Cumhur ittifakının iki partisinden iki adayın iddialı olarak yarıştığı Çankırı’da, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın miting yaparak destek istediği ve birçok bakanın Çankırı’ya gelerek sözler verdiği AK Parti adayı Hüseyin Filiz’e büyük fark atarak ipi göğüsleyen mevcut başkan ve MHP Adayı İsmail Hakkı Esen oldu.

Seçim zaferinin ardından Belediye meydanında kendisine coşkulu bir şekilde tezahürat yapan ve zaferini kutlayan ve Çankırı Postası TV tarafından canlı yayınlanan bir balkon konuşması yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı halkının algılara ve iftiralara değil hizmete ve samimiyete oy verdiğini söyledi.

Çankırı halkı aldı paketi vurdu tokadı

Konuşmasına yarenler şehri ve Tuzun Başkenti Çankırı’nın bir evladı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Başkan İsmail Hakkı Esen, “ 2019’da aday olduğumuzda bir şey yapamaz, beytülmal’a sahip çıkamaz dediler. Bizi hakir gördüler bunları unutmadık. Biz 5 yıl boyunca yaşadığımız tüm zorluklara rağmen 63’ü vaat edilen ama yapılamayan büyük proje olmak üzere toplam 178 tane proje yaptık. Seçim dönemi boyunca zannettiler ki insanları korkutarak, çek vererek, evlerine paket bırakarak kandırırız oylarını alırız zannettiler. Sayın Genel Başkanımızın çok sevdiğim bir sözü var. “Çankırı aldı paketi vurdu tokadı.” Çünkü benim hemşerilerim kimin çalışıp çalışmadığını çok iyi biliyor. Algı belediyeciliği yapıyor dediler. Gelip Çankırı meydanına görsünler. Algı belediyeciliğimi yapmışız. Gönül belediyeciliğimi yapmışız. Garip şehrimin beytülmal’ına sahip çıkarak bu şehri hizmet belediyeciliği ile tanıştırdık. Atılan iftiralara ve yapılan algılara Çankırı halkı tarihi bir farkla cevap vermiştir elhamdülillah. Bizde ülkücü kimliğimizle ayırmadan, ayrıştırmadan Çankırı için canla başla mücadele etmekti bizde bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Bizim boyumuz 165 cm ama yüreğimiz 5 metredir

Seçim dönemi boyunca yapılan iddialar ve algılara oldukça öfkeli olduğu gözlemlenen Başkan İsmail Hakkı Esen, “Sürekli nerden tuttururuz diye iftiralar attılar. Paçamızdan kolumuzdan çektiler. Ama bilmiyorlar ki bizim boyumuz 1.65 ama yüreğimiz 5 metredir. Bu işi yapmak her kişinin değil er kişinin işidir. O yüzden bu mücadele kalıba değil yüreğe bakar. Bizde de bu yürek var. 2019 yılında verdiğimiz sözün arkasında durduk. Beytülmal’a sahip çıktık. Ayrımcılık yapmadık. Çankırı’nın hizmetkarı olduk. Bu sözünde arkasında durduk. Bize milliyetçiliği anlatmaya kalktılar. Ülkücüye Çankırı’nın evladına milliyetçiliği anlattılar. Biz vatan, bayrak sevgisini herkesten iyi biliriz. Kimse bize milliyetçiliği anlatamaz. Bizim fıtratımızı herkes biliyor. Rabbim müsaade etti sizler destek verdiniz beni bir kez daha Şehrül-Emin yaptınız. Hepinizden Allah razı olsun. “ sözleriyle Çankırı halkına teşekkür etti.

2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Çankırı’da merkez ilçede toplam 56 bin 285 seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyordu. Bu seçmenlerden toplam 44 bin 933 seçmen sandığa giderken geçerli oy sayısı ise 43 bin 59 oyda kaldı.

Yüzdelik olarak seçmenin Çankırı’da sandığa gitme oranı %79.83 olarak gerçekleşti.

Çankırı merkezde geçerli oyların 25 bin 748 ini alan MHP Adayı İsmail Hakkı Esen yeniden Çankırı Belediye Başkanı mazbatasını alırken oy yüzdesi ise %59.79 oldu.

AK Parti Adayı Hüseyin Filiz ise geçerli oyların 13 bin 445 ini yani %31.22 sini alarak İsmail hakkı Esen’in çok gerisinde kaldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2024, 11:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asım serbes
Asım serbes - 4 hafta Önce

Hayırlı olsun başkanım

SIRADAKİ HABER