banner198

Ticari Elektronik İleti Sistemi Nedir, Neden Önemlidir?

Günümüzde çoğu kişi; telefon e – posta, SMS ya da çağrı merkezi aracılığıyla gün içerisinde sürekli ticari iletiler alıyor.

Ticari Elektronik İleti Sistemi Nedir, Neden Önemlidir?
banner145

Ticari Elektronik İleti Sistemi Nedir, Neden Önemlidir?

Günümüzde çoğu kişi; telefon e – posta, SMS ya da çağrı merkezi aracılığıyla gün içerisinde sürekli ticari iletiler alıyor. Markalar ve firmalar, kendi reklamlarını ve tanıtımlarını yapmak için vatandaşlara ticari elektronik iletiler gönderiyor. Ticari elektronik ileti yönetim sistemi ise alıcıların almak istedikleri ya da almamak istedikleri bu iletileri düzenlemelerine yardımcı oluyor.

Belirtilen yönetmeliklerde pazarlama, promosyon, kampanya, indirim ve hediye gibi ticari elektronik iletilerin artık kullanıcının onayı olmadan gönderilmeyeceği belirtilmiştir. Bu sayede alıcılar ticari elektronik ileti alımlarını kendileri belirleyerek, istedikleri zaman bunları düzenleme fırsatı buluyor.

Ticari Elektronik İleti YönetimSistemi Nedir?

Ticari elektronik ileti yönetim sistemi, hizmet sağlayıcılar tarafından alıcılara gönderilen gereksiz iletilerin izin ayarları çerçevesinde yönetilmesini sağlayan bir sistemdir. Telefon, çağrı merkezi, e – posta ya da SMS yolu ile gereksiz iletiler alan alıcılar, bu iletileri istedikleri gibi düzenleyerek onay ya da ret verebilmektedir.

İleti yönetim sistemi, firma ve markalar tarafından alınan gereksiz iletilerin önüne geçmek için kullanılan bir sistemdir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği içerisinde yer alan ileti yönetim sistemi ile izinsiz gönderimlerin şikayet edildiği, izinlerin görülebildiği ve yönetildiği geniş kapsamlı ulusal veri tabanı tek bir çatı altında toplanmaktadır.

24 saat boyunca sorunsuz bir şekilde erişim sağlanan iletim yönetim sistemi sayesinde hizmet sağlayıcılar, bir mailin o anda aktif olup olmadığı bilgisine de ulaşabilmektedir. Bu sayede günlük izin raporları görüntülenebilmektedir.

Alıcılar, onay verilen iletileri istedikleri zaman ret edebilmektedirler. Bununla birlikte ret olan iletiye de onay verebilme imkanı bulabilirler. Tüm bu izinler firmaya ulaşmaktadır. İzin durumuna göre de hangi alıcıya hangi iletinin gönderilip gönderilmeyeceği hakkında bilgi alınmaktadır. Bu sayede alıcılar istemedikleri iletileri artık almak zorunda kalmıyor.

Ticari Elektronik İleti Yönetimi Sistemi Nasıl Çalışır?

İstemedikleri iletileri almamak için alıcılar, e – Devlet sistemi üzerinden ileti yönetim sistemine giriş yaparak, hangi firmalar tarafından ileti alıp almayacaklarına dair düzenlemeler yapabilmektedirler. Bunun yanı sıra yine e – Devlet üzerinden ticari elektronik ileti yönetim sistemi sayfasına telefon ve e – posta adreslerini kaydederek ekrana çıkan onayları yönet butonuna basıp elektronik ileti gönderen bütün markaların görülmesi sağlanmaktadır.

Ticari elektronik ileti sistemi ayrıca, hizmet sağlayıcıların alıcılara sundukları bazı yöntemlerle de kullanılmaktadır. Bunun için hizmet sağlayıcıların iletim yönetim sistemine üye olmaları gerekmektedir. Üye olan hizmet sağlayıcıları, telefon, çağrı merkezi, SMS ya da e – posta üzerinden alıcılara göndermiş oldukları iletiler ile alıcıların, bu iletileri alıp almamak istemelerini düzenleme bilgileri sunulmaktadır. Bu sayede alıcılar, bilgilendirmeler üzerinden ne zaman hangi firmalardan ileti alabileceklerini ya da almayacaklarını kendileri belirleyebilmektedir.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sisteminin Amacı Nedir?

Hizmet sağlayıcılar için ticari elektronik ileti yönetim sistemininamacı;

  • Hizmet sağlayıcılar; telefon, SMS, e – posta ya da çağrı merkezi ile gönderdikleri iletileri, alıcıların kendi isteklerine göre düzenleme imkanı sunar.
  • Alıcılara gönderilen ticari elektronik iletilerin öncesinde alınması gereken izinlerin güvenli bir ortamda arşivlenmesini sağlar.
  • Alıcıların vermiş olduğu onay ya da ret bildirimlerini web arayüzü ya da teknik entegrasyon ile sisteme geçmesini sağlar.
  • İletim yönetim sistemine verilen onay ya da ret bildirimlerinin günlük olarak raporlanmasını sağlar.

Alıcılar için ticari elektronik ileti yönetim sisteminin amacı;

  • Aldıkları iletiler için onay ya da ret imkanı sunulur.
  • İzinsiz gönderimlerin şikayet edilmesine olanak tanır.
  • Alıcılar, diledikleri zaman izin ayarlarını düzenleyebilirler.
  • İletinin reddi halinde, iletinin alıcıya tekrar gönderilmemesi sağlanmaktadır.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi Neden Önemlidir?

Ticari elektronik ileti yönetim sistemi, alıcılar için büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü bu sistem ile alıcıların istemedikleri iletileri almamasını sağlanmaktadır. Gün içerisinde sıkça gönderilen gereksiz ticari elektronik iletiler, alıcıları rahatsız edebilmektedir. Böyle durumlarda istenmeyen iletilerin, ticari elektronik İYS ile reddedilmesi sağlanıyor. Sık sık alınan gereksiz ticari iletilerin alıcıyı rahatsız etmemesi için izinler sunularak alıcı hangi firmadan reklam alıp ya da almayacağı hakkında bir karar oluşturabilmektedir. Bunun yanı sıra, reddedilen iletinin tekrar gönderilmesi halinde alıcı şikayet de oluşturabilmektedir. Böylelikle marka ve firmalar tarafından tekrar rahatsız edilmenin önüne geçiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER