banner198

Tezek Taşıyan Eller, Şimdi Tablet Tutuyor!

Yeni eğitim-öğretim sezonu okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin "uyum programı" kapsamında okula ilk adımlarını atması ile başladı. Diğer sınıflar ise önümüzdeki pazartesi ders başı yapılacak.

Tezek Taşıyan Eller, Şimdi Tablet Tutuyor!
banner145

 ÇANKIRI POSTASI HABER MERKEZİ : Yeni eğitim- öğretim sezonu okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin "uyum programı" kapsamında okula ilk adımlarını atması ile başladı. Diğer sınıflar da ise önümüzdeki pazartesi ders başı yapılacak. Serbest kıyafet mi, forma mı? Çanta, defter, silgi, kalem derken çarşı pazarda yaşanan hareketlilik, okullarda son eksikliklerin giderilmesi için sürdürülen çalışmalarla devam ediyor.


Her dönem olduğu gibi aksaklıkların yaşanacağı şimdiden su götürmez bir gerçek. Ancak, Çankırı Postası Haber Merkezinin elde ettiği bir gazete küpürü, eğitimde bir çığır açıldığını adeta nerden nereye gelindiğini gösterir bir belge niteliği taşıyor.


Milliyet gazetesinin 02.01.1980 tarihli gazetesinde yayınlanan haberde Çankırı’nın Yenice köyünde yaşanan içler acısı durum gözler önüne seriliyor. Aradan geçen 33 yıllık zaman içerisinde bir çok eksik ve aksaklığın yaşanmasına rağmen eğitimde değişim devam ediyor.  "Tezek tutan eller, şimdi tablet tutuyor".


İşte o haber!

Bu Çocuklar Çanta Değil Tezek Taşıyorlar

Çankırı’ya bağlı yenice ilkokulunda okuyan öğrenciler, ısınabilmek için her gün kitapları ile birlikte evlerinden odun ve tezek getirmektedir. Bu arada, Çankırı bölgesinde yaygın olan kızamık hastalığının da ölüme yol açtığı açıklanmıştır. Şiddetli kış mevsiminin bastırmasına rağmen, okula henüz yakacak gelmediğini belirten yurttaşlar, konuyla ilgili olarak, “Biz kendi evlerimizde yakacak odun ve tezek bulamazken bir de çocuklarımızın ısınabilmesi için okula her gün odun ve tezek gönderiyoruz” demişlerdir. Öte yandan, kış mevsiminin etkisini sürdürdüğü bölgede, kızamık hastalığının gittikçe yaygınlaştığı ve ölümlere yol açtığı belirtilmiştir. Çankırı Sağlık müdürlüğü yetkilileri, kızamık hastalığından korunmak için çocuklara süratle aşı yapılması gerektiğini belirtirken, Çankırı’nın bazı köylerle olan yol bağlantısının kesildiği için haber alınamadığı bildirilmiştir. 02.01.1980 Milliyet.




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 03:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER