banner198

Başkan Kozan: Korgun 100 yıl sağlıklı borulardan akan suyu içecek

Başkan Kozan: Korgun 100 yıl sağlıklı borulardan akan suyu içecek
banner145

Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, “ Korgun’un tüm su altyapısını yenileyerek hemşerilerimizin gönül rahatlığıyla şebeke suyu içmesini sağladık. Bu altyapı 100 yıl Korgun’u götürecektir.” dedi.

Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, Çankırı Postası “Gündem Özel “ programı 25. bölümünde hizmetteki 4,5 yılını değerlendirerek gazeteciler Ercan Şeker ve Turan Harmancı’nın sorularını cevapladı.

Başkan Hasan Hüseyin Kozan, programın açılışında yakın zamanda Pençe-Kilit operasyon bölgesinde verdiğimiz 12 şehidimiz için başsağlığı ve Katil Devlet İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımın son bulması için barış temennisinde bulundu.

Sosyal ve üretken belediyecilik anlayışını benimsedik

Kozan, geride kalan 4,5 yılda pandemi süreci, ekonomik kriz, deprem, sel felaketi ve diğer olumsuzluklara rağmen sosyal ve üretken belediyecilik anlayışı ile ellerinden geldiği kadar Korgun halkına hizmet etmeye çalıştıklarını ama söylediği sebeplerden dolayı diğer tüm hizmet kolları gibi kendilerinin de yapmak istedikleri bazı projelerde eksiklik yaşadıklarını söyledi.

Yeni yılda Belediye hizmetlerinde fiyat artışı olmayacak

Başkan H. Hüseyin Kozan, geçtiğimiz 4,5 yılda küresel ve ulusal bazda yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Korgun’a oyun ve çocuk parklarından, düğün salonuna, eğitim desteklerinden, spora ve sporcuya destekten, sosyal etkinliklere kadar her şeye el attıklarını ve taş taş üstüne koymaya devam ettiklerini vurguladı.

Başkan Kozan, “ Tabi yaptığımız her hizmet ekonomik olarak bir yük getiriyor. Bu yükte bizim çapımızda ki bir belediye için oldukça ağır bir yük ama ben buradan hemşerilerime şu müjdeyi vermek isterim. Yeni yılda çok çok ekstra ekonomik bir dalgalanma olmasa su dahil belediye hizmetlerinde fiyat artışı olmayacak.” sözleriyle Korgun halkına da yeni yılın ilk müjdesini vermiş oldu.

Bölgesel Amatör Lige ekonomik zorluklardan dolayı katılamadık

Korgun Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarının altını çizen Başkan Hasan Hüseyin Kozan, “ Geçtiğimiz Yıl Yeşil Korgun futbol takımımız amatör kümede şampiyon olarak BAL’a katılma hakkı elde etti. Sezon boyunca biz takıma elimizden gelen desteği verdik ama daha çok sponsorluklarla takımımızı ayakta tutarak ligde şampiyon yaptık.  BAL’a da katılmayı çok istedik. Çünkü bu ilçemizin tanıtımı için çok önemliydi. Çeşitli sponsorluk görüşmeleri de yaptık. En son Çankırılı iş insanı Alpay Ünal’a takımı devretmeyi düşündük. Tek şartım takım isminde Çankırı isminin olmasıydı. Görüşmelerimiz sonuçsuz kaldı ve biz BAL’a katılım için takımımızı Saray spora devrettik ve onlar lige katıldı. Biz yeniden bir takım kurarak önümüzdeki sezondan itibaren amatör kümeye katılacağız. Bu arada şunu da söylemek isterim Korgun’a yıllardır yapılamayan ve bana da yapamaz dedikleri futbol sahasını ilçemize kazandırdık.” dedi.

Korgun 100 yıl sağlıklı borulardan akan suyu içecek

Yapılan hizmetleri anlatırken en önemli hizmetlerden birinin Korgun’a su veren su isale hattının yenilenmesinin olduğunu vurgulayan Başkan Kozan, “ Öyle ki tüm ilçenin su altyapısını yenileyerek hemşerilerimizin gönül rahatlığıyla şebeke suyu içmesini sağladık. Bu altyapı 100 yıl Korgun’u götürecektir. Altyapıyı yenileyip tüm abone giriş işlemlerimizi de kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik. Artık Korgun’da ben dahil tüm ilçe halkı musluktan akan şebeke suyunu rahatlıkla içiyoruz.” şeklinde konuştu.

Korgun Belediyesinin borcu yoktur

Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, Gündem Özel programının ilk bölümünde son olarak yapılan tüm hizmetlere rağmen Korgun Belediyesinin hiçbir kurum ve kişiye borcunun olmadığını ifade etti.

TOKİ Korgun’a 116 sosyal konut 4 iş yeri yapacak

Büyüyen ve gelişen Korgun halkının konut sıkıntısı yaşamaması için sosyal ve üretken belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını vurgulayan Başkan Hasan Hüseyin Kozan, bunun için belediyeye ait üç arsa ve eski sağlık ocağının yerini bedeli karşılığında TOKİ’ye tahsis ettiklerini ama yaşanan deprem felaketi nedeniyle TOKİ ihalesinin geciktiğini en kısa sürede bu ihalenin gerçekleştirileceğini ve TOKİ’nin Korgun’a 116 sosyal konut ve 4 iş yeri yapacağını söyledi.

Yapılamaz denilen Kültür Sanat Festivalinin ikincisini yaptık

Belediyeciliğin en önemli alanlarından birinin de kültürel faaliyetler olduğunu belirten Kozan, “ Korgun’da bizim yaptığımız çapta bir festival hiç yapılmamıştı. Bize de yapamaz dediler ama biz ikincisini yaptık çok şükür. Burada amaç nedir. Gurbetteki Korgunlu hemşerilerimize sılayı rahim yaptırmak.  Yeni nesile Korgun’u tanıtmak ve onların Korgun’a olan bağlarını güçlendirmek. Bunu da gerçekleştirdiğime inanıyorum.

Korgun OSB’de 2023 yılında 20 milyon euroluk yatırım yapılmıştır

“Korgun OSB’de 26 işletme aktif ve 1450 kişi istihdam edilmektedir.  Yeni dönemde devam eden projelerin aktif edilmesiyle istihdamın 3.000 kişiye çıkarılması hedeflenmektedir.  OSB için belediye olarak her türlü desteği verdiğimizi ve vereceğimizi taahhüt ediyorum.” Diyen H. Hüseyin Kozan,  OSB yönetiminin 2023 yılı için 50 milyon euroluk yatırım kararı aldığını ve aynı yıl OSB’ye 20 milyon euroluk yatırım yapıldığını söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2024, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER