banner198

Çankırı'da “Serdar Tuncer ile Kandil Programı” büyük ilgi gördü!

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen özel kandil programına ilgi yoğun oldu. Şair, Yazar ve TV Programcısı Serdar Tuncer, Miraç Kandili’nde Çankırı halkı ile buluştu.

Çankırı'da  “Serdar Tuncer ile Kandil Programı” büyük ilgi gördü!
banner145

Belediyenin “Serdar Tuncer ile Kandil Programı” dolu dolu geçti!

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen özel kandil programına ilgi yoğun oldu.  Şair, Yazar ve TV Programcısı Serdar Tuncer, Miraç Kandili’nde Çankırı halkı ile buluştu.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda düzenlenen program, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşların anısına saygı duruşu ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, sözlerine “Acımız taze, gönlümüz yekpare, aklımız her daim deprem bölgesinde!” ifadeleri ile başladı.

Çankırı Belediyesi olarak milli ve dini önemli günleri hep birlikte en güzel şekilde kutlamaya, birlik ve beraberliği her fırsatta güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Esen, “Pandemi dönemi gibi en zor koşullarda bile kandil programlarımızı online olarak düzenledik ve vatandaşlarımızla ortak bir bağ kurmaya çalıştık. Paylaşma, dayanışma, empati kurma, bir ve beraber olma gibi ortak değer ve duygularımızı perçinleyen böyle programları fazlasıyla önemsiyorum. Bizleri bir kez daha huzur ve afiyet dolu mübarek üç aylara ulaştıran Rabbime hamd olsun. Devamında sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde güzel bir Ramazan ayına kavuşturmayı nasip etsin.” dedi. Herkesin Miraç Kandili’ni kutlayarak bu gecenin feyzine güzel temennilerde bulunan Esen, salondakilerden büyük alkış aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık ise yaptığı konuşmada Çankırı Belediyesinin sosyal ve kültürel alanda yaptığı programlarda vatandaşları ortak duygular etrafında topladığı için Başkan Esen’e ve ekibine teşekkür ederek kandil kutlaması yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam eden programda daha sonra sahne alan Serdar Tuncer, kendi yorumu, hikâyeleri ve şiirleri ile Miraç Kandili’ni anlattı. Tuncer, anlatımını Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiiri ile bitirdi. Vatandaşlar, şiirin tüm dizilerine “Âmin” diyerek karşılık verdi. Program sonunda Başkan Esen, konuğu Serdar Tuncer’e çiçek ile Türk Bayrağı takdim etti. Tuncer, bayrağı alnına öperek alnına götürdü.

Etkinlik sonunda Esen, Spor Salonu dışına kurulan ikram çeşmesinden vatandaşlara sıcak çorba ikram etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER