banner198

Çankırı Federasyonları tek çatı altında toplanıyor!

Çankırı Dernekler Konfederasyonu (ÇANDERKON) Başkent Ankara’da istişare toplantısı düzenledi.

Çankırı Federasyonları tek çatı altında toplanıyor!
banner145

Çankırı Dernekler Konfederasyonu (ÇANDERKON) Başkent Ankara’da istişare toplantısı düzenledi.

Çankırı federasyonlarını tek bir çatıda toplama hedefi ile yola çıkan Çankırı Dernkler Konfederasyonu, Greenpark Ankara Hotel’de geniş kapsamlı bir gece düzenledi.

Programa; Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, eski Tokat Valisi Cevdet Can, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, siyasi parti temsilcileri, belediye Başkan adayları, bürokratlar ve iş dünyasından isimler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Çankırı Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Çankırı ile ilgili tüm federasyon ve derneklerin üzerinde şemsiye gibi koruyucu olacaklarının altını çizdi.

“STK’lar ne işe yarıyor ki?”  sorusuna yanıt -

Mustafa Can, “STK’lar ne işe yarıyor ki?” diye sorusunu soranlara İsmail Burhanoğlu bakmaları gerektiğini söyledi.  Kaptan, “İsmail Burhanoğlu geçen sene İstiklal Yolu anmaları sırasında yanıma geldi. Çankırı Vakfı başkanlığım sırasında kendisine verdiğimiz burs sayesinde İstanbul Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı bölümünü bitirmişti. Sonrasında orman muhafaza memuru olmuş ve memleketi Çankırı’ya atanmıştı. Ve daha önemlisi ise kendisi de ilk maaşıyla beraber Çankırı Vakfı bünyesinde öğrenci kardeşlerine burs vermeye başlamıştı. Bu onlarca örnekten sadece birisidir. Size, “STK’lar ne işe yarıyor ki?” diye soranlar olursa lütfen en azından bu örneği verin.” ifadelerini kullandı.

Burs ve eğitime büyük destek yolda -

Burs ve eğitim faaliyetlerine önem verdiklerine dikkat çeken Kaptan, “Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gözetiminde ve konfederasyonumuzun desteğiyle bin başarılı öğrencimizin sınavlara internet üzerinden hazırlanmaları için “akıllı öğrenme” temelinde çalışan bir program başlattık. Programımızı da Ilgaz Nolana Mountain Resort’de düzenlenen bir toplantıyla, başta Çankırı valimiz Sayın Fırat Taşolar ve il milli eğitim müdürümüz Muammer Öztürk olmak üzere, kaymakamlarımız ve milli eğitim müdürlerimizle paylaştık. Bu ve benzeri eğitim programlarına önümüzdeki dönemde de devam etmekle beraber esas amacımızın öğrenci yurtları inşa edip paydaş STK’larımızla beraber işletmek olduğunu da vurgulamak isterim.” şeklinde konuştu.

Eğitimin ayrılmaz bir parçası olan sanata da önem vereceklerini aktaran Kaptan, “ Konfederasyonumuz olarak sanatın her dalında üreten sanatçılarımıza tam destek vereceğiz. Nisan ayında sevgili eşim Ressam Ayşen Can’ın yönetiminde başlayacak resim sergimizle sanat etkinliklerine de yoğunlaşacağız. “dedi.

ÇANDERKON ‘birlik olamıyoruz” şikayetlerinin sonucu olarak ortaya çıktı -

Çankırı Konfederasyonunun, uzun zamandır kimi zaman kapalı kapılar ardında, kimi zaman açık açık konuşulan, “birlik olamıyoruz” şikayetlerinin sonucu olarak ortaya çıktığını dikkat çeken Kaptan, “ Ve belki de Türk sivil toplum tarihinde tüm paydaşlarının “kurulması için aynı anda hem fikir olduğu” nadir STK oluşumlarından biri olarak tarihe geçti. Çankırımızı sevenler haklı olarak vakıflar, federasyonlar ve dernekler kurarak seslerini duyurmak istediler fakat bir süre sonra dağınık bir görüntü vermeye başladık. İşte konfederasyon “birleştiren ve koruyan bir şemsiye güç” olarak bu ihtiyacın sonucu ortaya çıktı” diye konuştu.

Kaptan: Öncelik Çankırı turizm atağına kaldırmak olacak

Öncelik hedeflerinin Çankırıyı turizm atağına kaldırmak olacağının altını çizen kaptan, “ Kabul etmemiz gerekiyor ki, Türkiyemiz’in bazı illerinin tarihi ve turistik değerleri olmadığı için ilgi görmemesini anlayabiliyoruz ama Çankırımız gibi yüzlerce yıllık tarihe ve birikime ev sahipliği yapan şehrimizin hak ettiği noktaya gelmemiş olması hepimizi üzüyor. Denizcilik mesleğim gereği her milletten insanla bir araya geliyorum ve ilk fırsatta güzel Çankırımızı anlatıyorum. Hititlerden bu yana kullanılan Tuz Mağarası’nda 300 yıldır çürümeyen canlılar bulunduğunu; mağaranın astım, bronşit ve akciğer hastalıklarının tedavisinde tercih edildiğini anlattığımda gözleri fal taşı gibi açılıyor ama o kadar. Bu insanların ve milyonlarcasının her sene Çankırı Tuz Mağarası’na akın etmeleri gerekmiyor mu?” diye sordu.

Konuşmasına devam eden Kaptan, “Epeydir Çankırımız’a trenle ulaşımı konuşurken fırsat ayağımıza geldi. 2024’ün bahar aylarında başlaması planlanan Ankara – Karabük arası Karaelmas Ekspresi  Çankırı’dan da geçecek. Ankara Çankırı arası trenle 3 saat 17 dakikada kat edilecek.  İnsanların 36 saat süren Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek için biletleri bir saatte tükettiği turizm piyasasından bizim de payımızı almamız gerekiyor. Çankırı Konfederasyonumuz olarak önceliklerimizden biri de – yerel yöneticilerimizle beraber – Çankırımız’ı turizm atağına kaldırmak olacak. Bunun için de yerel ve merkezi yöneticilerinin yanış ıra turizm acentelerinin de kapısını aşındırıp ilgilerini buraya çekeceğiz.” mesajını verdi.

Son 20 yılda Türk siyasetine Karadenizliler ağırlığını koydu -

Kaptan, “Mutlaka ki hepimizin bir siyasi düşüncesi var fakat Çankırılar olarak siyaseti şimdiye kadar izlemekle yetindiğimizi de kabul etmeliyiz. Son 20 yılda Türk siyasetine Karadenizliler ağırlığını koyarken biz çok ama çok gerilerde kaldık. Şimdiye kadar bize lütfedilenle yetindik. Bundan sonra kapı kapı koşmamız, bıktırana kadar varlığımızı göstermemiz gerekiyor. Siyasette şimdiye kadar yaratamadığımız ‘Çankırı ekolünü’ yaratmamızın zamanı geldi. Bunun için de 31 Mart Yerel Seçim sürecinde hepimiz belediye başkan adaylarını ziyaret edeceğiz. Arkamızdaki yüz binlerce oyun gücüne dayanıp başkan yardımcılıklarını isteyeceğiz. Biz Çankırılı olarak bir büyükşehirde, ilçelerde meclis üyeleri olarak nerede Çankırılı görürsek ona mührü basacağız.” şeklinde konuştu.

Partilerin çantadaki kekliği olursak hiç yol alamayız -

Siyasi partilere mesaj veren Kaptan ,” Neden İstanbul'da bir Çankırılı belediye başkanı olmasın? 200 bin Çankırılı yaşıyor İstanbul'da. Ankara'da nüfus olarak üçüncü sıradayız. Neden Çankırı ve Çankırılı Ankara'da yönetimde hak ettiği yerde olmasın? Bunu yapmazsak ve partilerin çantadaki kekliği olursak hiç yol alamayız. Bunun solu sağı, şusu busu yok. Çankırı nevi şahsına münhasır bir Türk şehridir. Çankırı’ya kazandırdığımızda Çankırılı da, ülkemiz de kazanacaktır.” diye konuştu.

Çankırılı bürokratlara çağrıda bulunan Kaptan, “ Konfederasyon, günlük siyasetten uzak devlet yönetmeye talip bir görüntü içerisinde, kavgacı değil birleştiren bir tavır sergileyecek. Tabii ki siyasetin içinde olacağız. Bir komisyon kurarak Çankırılı bürokratlarımıza sahip çıkacağız. Yıllardır kendi tırnaklarıyla kazıyarak devletimizi omuzlamaya çalışan bürokratlarımızın yanında duracağız, sık sık bir araya geleceğiz. Çankırı Konfederasyonu’nun yönetiminde 50 kişi yer alacak ve 12 kişilik de başkanlık divanı oluşturacağız. Üç başkan yardımcımızın iş başında olacağı konfederasyonumuzda Ar-Ge, spor ve dijital gibi çağımızın gerekliliklerine yoğunlaşmış komisyonlarla beraber akademisyenler, iş adamları ve devlet memurlarından da oluşan gruplar kuracağız ve hep beraber konfederasyonumuzu çıkarabildiğimiz kadar yükseklere çıkaracağız.”

Kaptan sözlerini cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün veciz sözleriyle tamamladı. Kaptan, “, Büyük Atatürk’ün dediği gibi, “Yüksel Türk. Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur” Çankırı Konfederasyonu’nun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Konfederasyonun Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün dediği gibi, “Yüksel Türk. Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur” dedi.

Gecede DEVA Partisi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen DEVA Ankara Milletvekili İdris Şahin ve aslen Çerkeş Saçaklı olan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’da birer konuşma yaptı.  

Gece, Sevda Kara ve TRT sanatçısı Neşe Dilekçioğlu’nun sahne aldığı mini konserle son buldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER