banner198

CHP'li Başkan Adayı Sargın, Korgun’u tekrar “Yeşil Korgun” yapmaya geliyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Korgun Belediye Başkan Adayı Recep Sargın, yeşili gitmiş sadece Korgun’u kalmış Korgun ovasını tekrar yeşillendirmeye ve üretim merkezi haline getirmeye talip olduklarını söyledi.

CHP'li Başkan Adayı Sargın, Korgun’u tekrar “Yeşil Korgun” yapmaya geliyoruz!
banner145

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Korgun Belediye Başkan Adayı Recep Sargın, yeşili gitmiş sadece Korgun’u kalmış Korgun ovasını tekrar yeşillendirmeye ve üretim merkezi haline getirmeye talip olduklarını söyledi.

Genç iş insanı Recep Sargın katıldığı  “Çankırı Postası Seçim Özel” programında Korgun halkı için genç bir siyasetçi olarak umut olmayı istediğini belirterek projelerini anlattı.

Memleket sevdamız bir siyasi kimlikle ölçülemez

CHP Korgun Belediye Başkan Adayı Recep Sargın, aileden gelen bir misyonla CHP’den aday olduğunu ve teşkilatlarda da görev yaptığını belirterek, “ Tabi bizim dediğim gibi geçmişten gelen bir CHP kimliğimiz çalışmalarımız var. Partimizin işçe teşkilatını il başkanımızın talebiyle yeniden kurduk ve açtık. Ama bizim asıl sevdamız Korgun ve Korgun halkına hizmet etmek. Yani bizim memleket sevdamız hiçbir siyasi kimlikle sınırlandırılamaz ve ölçülemez. Biz doğup büyüdüğümüz memleketimize partimizin amblemiyle hizmet etmek istiyoruz.” dedi.

Yeşili gitmiş Korgun’u tekrar “Yeşil Korgun” yapmaya geliyoruz

Sargın, Korgun Organize Sanayi Bölgesinin Korgun’un gelişimi için bir lokomotif olduğunu ama Korgun’u asıl geliştirecek şeyin kendi özüne dönerek tarım ve hayvancılık üretimini artırması olduğunun altını çizdi.

Recep Sargın,” Benim yaşıtlarım ve büyüklerim bilir ki Korgun’un adı eskiden “Yeşil Korgun” diye anılırdı. Şimdi yeşili gitmiş sadece Korgun’u kalmış bir ilçe var. Neden bunu söylüyorum. Eskiden yemyeşil Korgun ovasında üretim yapılırdı. Korgun’a özgü meşhur patates vardı mesela. Korgun’un sulama suyu içme suyu kalitesindeydi.  İşte biz göreve geldiğimizde bu atıl ovayı yeniden üretim merkezi haline getireceğiz.  Korgun üretim yapacak. Pazar sahibi olacak. Yani biz gelecek nesillerin hayatta kalmaları için tarım anlamında atılım ve yatırımlar yapacağız. Bu ilk önceliğimiz olacak. “ şeklinde konuştu.

Korgun’da mevcut başkanı başarısız gösterecek bir durum yok

Sargın, “Korgun’da görev yapan belediye başkanlarını başarısız gösterecek zorlayıcı bir durum yok. Çünkü Korgun’da işsizlik yok. Barınma sorunu yok. Havası suyu temiz. Yani siz düşünüp kafa yormazsanız Korgun’da rahat bir başkanlık döneminiz geçebilir. Ama bizim dediğim gibi memleket sevdamız ve hizmet aşkımız var. Üreten bir belediye olmak için çalışacağız. Nasıl örneğin kuracağımız seralar ile kendi tohum ve didemizi kendimiz yetiştireceğiz.” ifadelerini kullanarak mevcut başkan H. Hüseyin Kozan’ı üretim eksikliği nedeniyle eleştirdi.

Korgun’u ilçe kimliğine büründürmek için hayvancılığı ilçe dışına çıkartacağım

Korgun’un küçük bir ilçe olduğunu ve genelde herkesin birbirini tanıdığını ifade eden Başkan Adayı Sargın, “ Dolaysıyla beraber yarışacağımız rakiplerimizi de çok iyi tanıyoruz. Tatlı bir rekabet içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim artık köy kimliğinden çıkıp ilçe kimliğine bürünmemiz gerekiyor. Bunun içinde hem hayvancılığı desteklemek ve daha nitelikli hayvancılık yapmak için hem de artık bir şehir havasına bürünmek için vatandaşlarımızın evlerinin alt katında besledikleri hayvanları için ilçeye yakın bir yerde mandıralar kurarak onları destekleyeceğiz. Ayrıca hayvansal ve tarımsal ürünlerini satabilmeleri için modern bir Pazar yeri yapacağız. Yani hem üretime hem satışa destek olacağız. “dedi.

İlçe nüfusunun artması için 500 kişilik öğrenci yurdu yapacağız

Recep Sargın, Korgun’un Çankırı’ya yakınlığını avantaja çevirmek adına ilçede 500 kişilik Yükseköğretim Öğrenci Yurdu yapacaklarını söyledi.

Sargın, “ Bu yurt birçok açıdan Korgun için kazanım olacak. Öncelikle %25 nüfus artışı sağlayarak belediye bütçemize gelen gelirimiz artacak. İstihdama katkı sağlayacak burada en az 25 personel çalışacak. Ulaşım gelirleri artacak esnafımızın yüzü gülecek. Bu 500 öğrenci için ilçede kendiliğinden sosyal donatılar açılacak. Yani bu yurt çok karlı bir yatırım olacak.” şeklinde konuştu.

Şehirlerarası otobüs terminali yapacağız

Recep Sargın seçilmesi halinde e23 gibi bir anayolun bağlantı noktasında olan Korgun adına bunu avantaja çevirmek için şehirlerarası bir otobüs terminali inşa edeceklerini ve otobüslerin Korgun’da mola vermesini sağlayacaklarını bunun da kuracakları yöresel Pazar ve Korgun esnafı için ekonomik bir rahatlık getireceğini söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, 12:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatice Yılmaz
Hatice Yılmaz - 2 ay Önce

Yolunuz açık olsun başkan bey

Kenan ÖĞDÜ
Kenan ÖĞDÜ - 2 ay Önce

Başarılar diliyorum başkanım yolun açık olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER