banner198

Dr. Şahin Eraslan, Çankırı’nın en büyük problemi pahalı konut ve yüksek kiralar-

AK Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Şahin Eraslan, “Çankırı’nın en büyük problemi pahalı konut ve yüksek kiralar” dedi.

Dr. Şahin Eraslan, Çankırı’nın en büyük problemi pahalı konut ve yüksek kiralar-
banner145

AK Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Şahin Eraslan, “Çankırı’nın en büyük problemi pahalı konut ve yüksek kiralar” dedi.

Dr. Şahin Eraslan, “Biz halkımızı ucuz konut ama kaliteli konut sahibi yapmak istiyorsak Çankırı Belediyesi TOKİ mantığı ile çalışmalı ve hemşerilerimizin konut sahibi olmasının önünü açmalıdır. “ şeklinde konuştu.

Çankırı Postası, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ve Radyo Neşe Genel Yayın Yönetmeni Turan Harmancı’nın bu haftaki “Gündem Özel” konuğu, AK Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Şahin Eraslan oldu.

Dr. Şahin Eraslan, gazetecilerin , “Neden belediye başkanı olmak istiyor? Başkan olduğunda neler yapacak? Neden AK Partiye geçti?” gibi sorularına birbirinden çarpıcı cevaplar verdi.

Çankırı ilaç tedavisine cevap vermiyor, ameliyat olması lazım-

Çankırı’nın sorunlarını günlerce konuşabileceğini söyleyen Dr. Eraslan, “O kadar çok kronikleşmiş sorunlarımız var ki. Ben 25 yıl önce üniversiteyi bitirip geldiğimde bu şehrin problemlerini saymakla bitiremiyorduk. 25 yıl sonra yine problemlerimizi saymakla bitiremiyoruz. Bir hekim gözüyle bakarsak problemler kronikleşti bizde. Artık Çankırı’nın problemleri palyatif tedaviye cevap vermiyor ve bu tedavi yöntemiyle çözülemez. Çankırı’nın sorunlarının artık ameliyat edilmesi gerekiyor. Bende bir doktor olarak bu ameliyatı gerçekleştirmek için, hemşerilerime hizmet etmek için göreve talibim.” ifadesini kullandı.

Çankırı’nın en büyük problemi pahalı konut ve yüksek kiralar-

Çankırı’nın en büyük probleminin pahalı konut ve yüksek kiralar olduğuna dikkat çeken Eraslan, “Yıllardır şehirde yaşanan pahalı konut ve yüksek kiralar hemşerilerimizin belini büküyor. Bunu çözmezseniz ne ekonomik problemler, ne sosyal problemler hiçbir şey çözülmüyor. Bu sorun aileyi, eğitimi, sağlığı her şeyi etkiliyor.”değerlendirmesinde bulundu.

Çankırı’nın problemlerini sıralayan Eraslan şöyle konuştu:

Bir diğer konu, nitelikli insan göçünün durdurulamamasıdır. Bunun içinde kalıcı bir problem hala üretilebilmiş değil.

Ekonomik sıkıntılar, istihdam sorunu yine çözülmek için adımlar atılsa da çözülemeyen sorunlar.

Sportif ve sosyal etkinlikler için ciddi yetersizlikler var. Gençler, çocuklar, kadınlar için bu şehirde bu saydığım alanlar içinde ciddi yatırım eksiklikleri var.

Şehrin tanıtımı ve turizm noktasında ciddi derecede eksikliklerimiz var.  Örneğin bizim yaran kültürümüzün sadece Türkiye’de değil, dünyada tanınmasını istiyorum. Bu konuda eksikliklerimiz var.

Şehir planlamamız yanlış. Bunun için profesyonel ekipler olması gerekiyor. Tüm bu sorunlar ve kendi projelerimiz ürerinde ekibim çalışmaya devam ediyor. Görev aldığımızda hepsini teker teker çözeceğiz inşallah.”

Çankırı Belediyesi TOKİ gibi çalışmalı

TOKİ çalışmalarının önemine vurgu yapan Eraslan, “Biz halkımızı ucuz konut ama kaliteli konut sahibi yapmak istiyorsak Çankırı Belediyesi TOKİ mantığı ile çalışmalı ve hemşerilerimizin konut sahibi olmasının önünü açmalıdır. Bunun yanında kooperatifçiliği ve inşaat sektörünü destekleyerek ucuz konut edinmeyi desteklememiz lazım. En önemli sorun konut! Konutu çözmezseniz ‘ben Çankırı’nın sorunlarını çözdüm’ diyemezsiniz.“açıklamasında bulundu.

Çankırı şehir olarak 2. Ligde benim hedefim şampiyonlar ligi

Eraslan, “1998 yılında ben Çankırı’ya döndüğümde Çankırı yapılan hizmetler bakımından şehir olarak 3. Ligdeydi. Bugün hem merkezi hükümetlerden alınan hizmetler, hem yerelde yapılan hizmetler olarak Çankırı 2. Ligde. Şüphesiz ki, bizim insanımız hizmetin en iyisini; 1. Ligi, süper ligi, hak ediyor. Ama 20 yıldır 2. Ligdeyiz. Ama benim üzüldüğüm bizim insanımız hep 2. Ligde kalalım istiyor. Ben buna çok üzülüyorum. Yola çıkarken benim hedefim Çankırı’yı süper lige taşımak ve şampiyonlar ligi hedefi koymak. Ben hedefleri büyük bir insanım.  Ben hayata bir çoban olarak amatör ligde başladım. Doktor olarak süper lige çıktım. Şimdi Belediye başkanı olarak hem kendimi, hem şehrimi şampiyonlar ligine taşımak istiyorum.” “diye konuştu.

Mevcut Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen’e başarısız diyemem

Sözlerine devam eden Eraslan, “Mevcut Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Esen Bey benimde arkadaşımdır. Arada görüşür, istişare ederiz. Kısmet olurda aday gösterilirsem centilmence bir yarış olacağına inanıyorum. Sayın başkan 5 yılda yaptıklarını ve yeni dönemde yapacaklarını anlatacak. Bizde dinamik bir ekiple Çankırı’ya neler yapacağımızı hemşerilerimize anlatacağız. Kimi seçeceğine halk karar verecek. Ben mevcut belediye başkanımıza başarısız diyemem. Benim iddiam yapılanların üzerine daha vizyoner bir bakışla daha iyi şeyler yapmak.  Kimi seçeceğine de halkımız karar verecek.” ifadesini kullandı.

Neden makas değişikliği yaptı, neden AK Parti?

Siyasete MHP’de başlayıp AK Parti’de devam etmesinin hatırlatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Eraslan, ““Öncelikle şunu söyleyeyim, gençlere ve gençlerin görüşlerine çok önem veriyorum. Bende ki neden AK Parti? sorusunun cevaplarından birisi yeğenlerim.  Onlarla sürekli konuşup istişareler yapıyorum. Çünkü çok araştırmacı ve dünyayı iyi takip eden gençler. Gençler Sayın Cumhurbaşkanımızı dünya lideri olarak görüyor ve bu beni çok etkiledi. Bir diğer konu Cumhurbaşkanımızın “Büyük Ortadoğu Projesi” karşısında ortaya koyduğu “ Büyük Türkiye Projesi.”  Bu büyük proje karşısında siz hangi partide olursanız olun etkilenmez misiniz?” diye sordu. 

Eraslan, “Bende ki ‘Neden AK Parti?’ sorusunun cevaplarından biri de şu. Türkiye’de bir lider çıkıyor, İslam İşbirliğinden bahsediyor ve bunun için çok ciddi adımlar atıyor. Bir lider çıkıyor, Türk Devletleri Teşkilatı’ndan bahsediyor ve bununla ilgili adımlar atıyor.  ‘İki Devlet Tek Millet’ diyor.  ‘Altı Devlet Tek Millet Projesi’ diyor.  Bütün dünya şimdi Türk devletlerinin yan yana gelmemesi için uğraşıyor. Dünyanın gözü orda. Biz millet olarak çağ açıp, çağ kapatan bir milletiz.  Yeni dönemde bir çağ daha kapatıp, yeni bir çağ daha açabiliriz. Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye uzun ömürler versin.  Cumhurbaşkanımız hep söylüyor ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diye. Bu cümle üzerine ansiklopediler yazabilirsiniz. Ben Cumhurbaşkanımızı anladıktan sonra sorgusuz sualsiz ve sonsuz ona destek vermeye çalıştım. “ dedi.

Kent meydanı ile ilgili kararı hemşerilerim verecek -

Açıklamalarının tıbbi terimler katarak konuşan Eraslan, “Kent meydanı ile ilgili kararı hemşerilerim verecek. Eleştirmek çok kolay.  Benim mizacımda sürekli eleştirmek diye bir şey yok.  Ben şu anda aday adayıyım, adayda olsam bu konulardan kendime rant elde edecek bir adam değilim. Ben kendimi ve kendi projelerimi anlatırım.  Benimde elbette meydanla ilgili şahsi görüşlerim var ama onları burada açıklamam.  Ben Çankırı’yı ameliyat etmek için adayım. “ söylemini yineledi.

Yaran Külliyesi Projemiz çok ses getirecek -

Projeleri arasında yer alan Yaren külliyesine değinen Eraslan, “Yaran kültürümüzü başta da dediğim gibi sadece Türkiye değil tüm dünyaya tanıtmamız lazım. Bununla ilgili proje ve çalışmalar için büyük bir Yaran Külliyesi projemiz var. Bu külliyede her şey olacak yaranla ve Çankırı ile ilgili aklınıza gelen her şey.  Bu külliye aynı zamanda kültürel bir hafıza mekanı olacak. “ çıkışında bulundu.

Niyetimde İl Sağlık Müdürü olmakta vardır! -

“İl Sağlık Müdürü olmak için mi aday adayı oldunuz?” sorusunu yanıtlaya Eraslan,” Elbette niyetimde İl Sağlık Müdürü olmakta vardır. Bunun için kimse beni eleştiremez. Ama söyleyeyim ben Belediye Başkanı olmak için aday adayı oldum. Kaldı ki, sağlık müdürü olsam da Çankırı’da sağlıkla ilgili çok şeyi değiştiririm.  Geçmişte yaptım zaten bunları yine yaparım. 2002 yılında anjiyo ünitesini Çankırı’ya getirmek benim projemdi. Anjiyo Çankırı’ya 20 yıl sonra geldi. Ben Çankırı’da 25 yıldır doktorluk yaptım. Çankırı’nın yarısı hasta olarak benim elimden geçti. Bu şehrin sağlık sistemini benden iyi tanıyan biri daha yoktur sanırım. Yani beni eleştirmek için, kusur bulmak için, söylenen şeylere çokta kulak asmıyorum. Dediğim gibi ben Çankırı’yı süper ligde oynatmak için talibim. 2002 yılından beri Çankırı her seçimde sandıkta ilk beşte. Yani süper ligi fazlasıyla hak ediyoruz. Bunu da görev bize gelirse başaracağız inşallah.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2023, 03:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep Bayrak
Recep Bayrak - 5 ay Önce

İlk defa Çankırı sorunlarını bu kadar net tespit eden birine denk geldim. Aday gösterilirse Ak partili olmamama rağmrn oyum doktor beye. Yolu açık olsun.

Hayırlı olsun
Hayırlı olsun - 5 ay Önce

Yolunuz açık olsun

SIRADAKİ HABER