banner198

MHP’li Gümüş: Şabanözü şehirleşme anlamında sınıfta kaldı!

MHP Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ahmet Gümüş, “Aldığı göç ve istihdam olanaklarıyla Türkiye’nin Almanya’sı ve parlayan yıldızı olan Şabanözü yanlış politikalar sonucu maalesef şehirleşme anlamında sınıfta kalmıştır.”

MHP’li Gümüş: Şabanözü şehirleşme anlamında sınıfta kaldı!
banner145

MHP Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ahmet Gümüş, “Aldığı göç ve istihdam olanaklarıyla Türkiye’nin Almanya’sı ve parlayan yıldızı olan Şabanözü yanlış politikalar sonucu maalesef şehirleşme anlamında sınıfta kalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Çankırı Postası Seçim Özel yayınında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ahmet Gümüş, 39 yıllık devlet tecrübesi ve 17 yıllık profesyonel STK yöneticiliğinde biriktirdiği bilgi birikim ve ilişkileri Şabanözü Belediye Başkanı olarak hemşerilerine hizmet olarak geri döndürmek istediğini söyledi.

Türkiye’nin Almanya’sı ve parlayan yıldızı olan Şabanözü şehirleşme anlamında sınıfta kalmıştır.

Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ahmet Gümüş,  Şabanözü ilçesinin sıfır işsizlik oranı, organize sanayi bölgesi ve aldığı büyük göç ile adeta Türkiye’nin Almanya’sı ve parlayan yıldızı olduğunun altını çizdi ve “Türkiye’nin Almanya’sı ve yıldızı olan Şabanözü yanlış politikalar sonucu maalesef şehirleşme anlamında sınıfta kalmıştır.  İşte bizde kültürü, sosyal yapısı, tarihi ile Türkiye’nin yıldızı olan Yarenler ilçesi Şabanözü’nü şehirleşme ve gelişmişlik anlamında da Türkiye’nin yıldızı yapmak için yola çıktık ve Şabanözü halkımızın teveccühü ile de bunu başaracağız inşallah.” dedi.

Şabanözü’nde kazanan Şabanözü’nde ikamet etsin mantığıyla konut seferberliği başlatacağız

Başkan Ahmet Gümüş, İlk iş olarak Şabanözü ilçesinin adata kalbi olan organize sanayi bölgesinde çalışan ama çevre iller ve ilçelerde ikamet ederek geliş gidin yapan işçileri, “Şabanözü’nde kazanan Şabanözü’nde ikamet etsin mantığıyla ilçede tutmak için barınma sorununu ortadan kaldıracak konut seferberliği başlatacaklarını söyledi.

Ahmet Gümüş konuya ilişkin şunları söyledi.

“Biz bu konut sorununu çözdüğümüzde ilçede kazanan ilçede ikamet ettiğinde doğal olarak ilçede harcamalarını yapacak. Bunun ilçe ekonomisi ve esnafı için büyük bir kazanım olacağını düşünüyorum. İlk etapta 1000-1500 civarında bir konut seferberliği düşünüyoruz. Bunun dışında kentsel dönüşüm yoluyla da konut edindirme yoluna gideceğiz ve barınma sorununu çözeceğiz.”

Bunun dışında hadi bu ikameti sağladık bu defa da sosyal donatı sıkıntısı var. Yani sosyal yaşamı destekleyecek yapı ve etkinlikler yok. İşte biz bunları da Şabanözü halkı için yapacağız ve destekleyeceğiz.  İşte aslında Şabanözü şehirleşme anlamında sınıfta kaldı dediğimiz bu. Bir sinema salonu, tiyatroyu bırakın ailece gidip oturacağınız bir aile çay bahçesi bile yok. Biz bu eksiklikleri gidereceğiz.”

Şabanözü Belediyesi’nin yaptığı hiçbir iş insan odaklı değil

Şabanözü Belediyesi tarafından yapılan hiçbir işin odağında insan kavramının olmadığını iddia eden Ahmet Gümüş, “ Bunu niye söylüyorum. Çünkü yapılan işleri şöyle bir gözümde canlandırıyorum hepsi ticari amaçlı yapılmış işler. Siz belediye olarak hizmet anlayışında ticareti ön plana çıkarırsanız başarılı olamazsınız.  Siz anayasaya uygun olarak sosyal belediyecilik yapmalısınız. Belediyeler devletin merhametli yüzüdür. Siz burada devletin malını koruyacaksınız ama ticari kaygı gütmeden yapmalısınız. Bunu yapmazsanız başarılı olamazsınız. Tek örnek vereyim seyir teras yapılmış ve işletmesi devredilmiş. Ticari düşünülmüş ama kullanım oranı derseniz %10 bile değil. Yani Şabanözü Belediyesi bu anlamada başarısız olmuştur. Bizim hizmet anlayışımız hizmet odaklı olacaktır.” dedi.

İnsan merkezli imar planı uygulayacağız

Neredeyse her şehirde olduğu gibi Şabanözü’nde de imar sıkıntıları olduğunu ifade eden Ahmet Gümüş imar planlaması ile ilgili yapacaklarını ise şu şekilde özetledi.

“Alanda öyle enteresan şeylerle karşılaşıyoruz ki. Mesela imar planında bir vatandaşımızın evinin salonunda yol geçirilmiş.  İşte tüm bunlar yaşanmasın diye biz insan merkezli bir imar planlaması yapacağız.  Eski imar planında vatandaşımızın mağdur olduğu her şeyi düzelteceğiz ve yeniden ele alacağız.  Bu planları yaparken vatandaşı yapmadan bilgilendireceğiz ve vatandaşımızın yararına olacak şekilde yapacağız bu imar planını.”

Ayırmadan ayrıştırmadan en ücra köşeye hizmetlerimizi götüreceğiz

Programın ikinci bölümünde yapacağı hizmetleri anlatmaya devam eden MHP Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ahmet Gümüş, “ Biz hiçbir siyasi görüşü vatandaşı ayırmadan ayrıştırmadan, ötekileştirmeden inşa odaklı olarak hizmetlerimizi en ücra köşelere kadar götüreceğiz. Normal belediyenin görevleri neyse onu zaten yapmak durumundayız. Biz projelerimizle ve bu projelerin merkezine koyduğumuz insan odağıyla belediyecilik yapacağız. “ ifadelerini kullandı.

Önemli ve ses getirecek projelerimiz var

Gümüş diğer önemli projelerini ise şu şekilde sıraladı.

“Mesela Güneş Enerjisi (GES) projemiz ile hem kendi elektriğimizi üretmiş olacağız hem de maddi gelir elde edeceğiz.

Gürpınar Yolu Millet Bahçesi ve Spor Kompleksi,  ilçemizin en güzel yeri olan Gürpınar yolu üzerinde çok amaçlı ailece vakit geçirilebilecek spor yapılabilecek içinde yaşama dair her şey olacak bir nezih ortam inşa edeceğiz. Bunun dışında her mahalleye spor alanları yapacağız.

Yeni Mahalle Merdiven Park Projesi.  Burada sosyal belediyecilik anlayışının bir tezahürü olarak vatandaşlarımız ailesiyle kahvaltısını yapıp çayını içecek ama hiçbir ücret ödemeyecek.

Şabanözü’ne yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. İçerisinde hamamı, saunası olan komple bir tesis olacak. Türkiye’nin Almanya’sına da bu yakışır.

Bunun dışında İlçeye yakışır bir mezbahane ve hayvan barınağı yapacağız.

Şabanözü OSB Meslek Yüksekokulu kurmak ve bu MYO için yurt yapmak için seçilir seçilmez çalışmalara başlayacağız.” Dedi.

Ahmet Gümüş son olarak Şabanözü halkından kendilerine dağıttıkları seçim beyannamesini saklamalarını ve 5 yılsonunda söz verip yapamadıklarının hesabını karne olarak kendilerine sormalarını istedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 15:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şabanözünlü
Şabanözünlü - 2 ay Önce

Yayını izledim çay içeçek yer yok diyor; Ben ailemle belediye çay bahçesinde çayı 2 Tl ye içiyorum başkan nasıl olacak ?

SIRADAKİ HABER