banner198

Sanayiye nitelikli işçi yetiştirecek projede imzalar atıldı!

Çankırı’da nitelikli işçi yetiştirmeye yönelik uygulanacak “Nitelikli Eğitim ile İşçi Mutlu – İşveren Mutlu Projesi”nin sözleşmesi imzalandı.

Sanayiye nitelikli işçi yetiştirecek projede imzalar atıldı!
banner145

Çankırı’da nitelikli işçi yetiştirmeye yönelik uygulanacak “Nitelikli Eğitim ile İşçi Mutlu – İşveren Mutlu Projesi”nin sözleşmesi imzalandı.

Nitelikli elaman sorununa çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Nitelikli Eğitim ile İşçi Mutlu – İşveren Mutlu Projesi” ile sanayinin ihtiyacı olan vasıflı işçi yetiştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından sağlanacak destekle kurulacak modern atölyelerde sanayinin ihtiyacı olan güncel teknik bilgilere sahip nitelikli elemanlar yetiştirilecek.

Çankırı’da nitelikli işçi yetiştirmeye yönelik uygulanacak “Nitelikli Eğitim ile İşçi Mutlu – İşveren Mutlu Projesi”nin sözleşmesi imzalandı.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu projenin sözleşmesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Valimiz M. Fırat Taşolar, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk tarafından imzalandı. Sözleşme törenine proje ortakları Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ve Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Serdar Soydaş da katıldı.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak projeye Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 4 milyon lira destek sağlanacak. Çankırı’da sanayinin ihtiyacı olan yeni teknolojiye hakim nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan proje ile Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulacak modern atölyelerde, öğrencilerin sektörle uyumlu bir şekilde teknolojik makine ve donanımlarla eğitim almaları sağlanarak istihdam edilmesi hedefleniyor.

Projenin imza töreninde konuşan Vali Taşolar, projenin Çankırı için hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Sanayici nitelikli elaman istiyor

Sanayici olarak yetişmiş eleman bulmakta sorun yaşadıklarını dile getiren Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, proje ile amaçlarının Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Çankırı sanayisine nitelikli eleman temini noktasında çözüm üretmek olduğunu kaydetti.

Proje ile gençlerin istihdamına imkân sağlanacak

Proje ile amacın gençleri sanayinin beklentilerine uygun şekilde yetiştirmek olduğunu ifade eden Genel Sekreter Genç, yerelde uygulaması kalkınma ajansı tarafından yürütülen SOGEP’in önceliklerinden birinin istihdam edilebilirliği artırmak olduğunu belirterek “Proje ile gençlerin nitelikli istihdamının artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Sanayinin ihtiyacı olan nitelikli işçi yetiştirilecek

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanacak proje hakkında konuşan Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, proje sayesinde mesleki ve teknik eğitim okullarında sanayinin ihtiyacı olan nitelikli elemanların yetiştirileceğini söyledi.

 Eğitilecek gençlerin nitelik kazanmasıyla birlikte sanayide istihdam edileceklerine de dikkat çeken Öztürk şunları söyledi; “14-23 yaş arasında orta öğretime devam eden 180 gencin eğitileceği proje kapsamında, içinde üç eksenli CNC makinesi, vidalı kompresör, matkap tezgâhı, zımparalama makinesi, yatay dikey süper indeks divizör ve hırdavat malzemelerinin yer aldığı 2 teknolojik atölye kurulumu gerçekleştirilecek. Lisenin makine ve tasarım teknolojisi bölümünde eğitim alan öğrenciler, CAD/CAM atölyelerinde yapacakları tasarım çalışmalarını CAM yoluyla tezgâha aktararak eğitimlerini teorik ve pratik birlikte yapma imkânı elde etmiş olacaklar. Öğrencilerin tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla da sektörde aynı tezgâhlara sahip işletmelerde iş başı eğitimleri düzenlenecek. Proje sonunda ise kendi alanında vasıflı hale gelen mezun 15 genç, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilecekler.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2023, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER