banner198

Genç Yarenler ilk ocaklarını yaktı!

Çankırı Ahi Yaran Derneği Genç Yaran ekibi bu yılda ocaklarını yakmaya başladı.

Genç Yarenler ilk ocaklarını yaktı!
banner145

Çankırı Ahi Yaran Derneği Genç Yaran ekibi bu yılda ocaklarını yakmaya başladı.

13 yıldır aynı ekiple devam eden Genç Yaran Meclisi bu yılda dualarla ilk ocaklarının ateşini yaktılar. Cuma akşamı çok sayıda misafirin katılım sağladığı Yaran gecesi, güzel etkinliklere, hoş sohbetlere ev sahipliği yaptı.  Bin yıllık tarihi mirası yaşatan Genç Yarenler, kültürün bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyor.

Ortalama yaşları 16 ile 30 yaş aralığında gençlerden oluşan Genç Yaran Meclisi, aynı zamanda gençlerin Yaran’a olan ilgisini arttırmak, Yaran eğitimi vermek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı misyon ediniyor.

Sohbet arasında söz alan Büyük Başağa Emre Çoban,  Yaran Kültürü hakkında bilgi verirken aynı zamanda bu geleneğin yaşatılmasında gençlerin büyük emeğinin olduğuna dikkat çekti.

Yemek öncesi sohbette söz alan küçük Başağa Emre Ayhan ise Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür etti. Ayrıca Çankırı’nın simgesi haline gelen Yaran Kültürünü tanıtmak amacıyla, Kucaklama Taşı üst geçidine yapmış olduğu Yaran Heykellerinin Yaran Meclisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Yaran Ocağına katılan Çankırı belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Yaran Kültürünü yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Esen, Türk-İslam geleneğinin önemli bir parçası olan Ahi- Yaran’ın yaşatılması, kültürümüzün yozlaşmamasın önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Genç Yaran Ekibi, Başkan İsmail Hakkı Esen’e Yaran Ekibine vermiş olduğu desteklerden ötürü plaket takdim ettiler.

Genç yaran ekibi, şehit haberlerini aldıktan sonra saat 23.00 da geceye son vererek misafirlerini uğurladılar.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2023, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER