banner198

Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da ilk seferini çıkıyor!

Ankara’dan Zonguldak'a sefer yapacak turistik "Karaelmas Turizm Ekspresi", ilk seferine 12 Nisan’da Kalecik istasyonundan başlayacak.

Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da ilk seferini çıkıyor!
banner145

Ankara’dan Zonguldak'a sefer yapacak turistik "Karaelmas Turizm Ekspresi", ilk seferine 12 Nisan’da Kalecik istasyonundan başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda düzenlenen Karaelmas Turizm Ekspresi hazırlık toplantısı, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, bakanlık ve bölge illerin bürokratları ile sektör temsilcileri katıldı.

Trenin güzergahının Ankara-Kalecik'ten başlayıp Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu (konaklama), Filyos, ve Zonguldak güzergahını takip edeceği kaydedildi.Toplantıda alınan kararlara göre gerçekleştirilecek seferlerde kullanılacak Özel Turistik Karaelmas Treni’nde 3 pulman, 1 kuşetli vagon (230 kişi) ile 1 yemekli vagon yer alacak, tren her iki yönde de ayrı turist gruplarına hizmet verecek. Turistik tren seferlerinin Cuma – Pazar günleri arasında haftada bir kez karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi ve 12 Nisan 2024 tarihinde ilk seferin başlatılması planlanıyor. Tren saatleri ve durakları için teknik ekip tarafından detaylı çalışma yapılacak olup belirlenecek ziyaret yerleri en kısa sürede kamuoyuna açıklanacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında Ankara'da düzenlenen “Karaelmas Turizm Ekspresi” ile ilgili toplantıda, trenin ilk seferine Ramazan Bayramı’nın 3’ncü günüde olan 12 Nisan'da çıkması kararı alındı.  Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’ın da yer aldığı toplantıda Karaelmas Turizm Ekspresinin Çankırı il sınırlarına geldiğinde Çankırı ve Çerkeş ilçesinde de belli bir saat aralığında duraklayacağı açıklandı. Teknik detayların çalışıldığı turla ilgili Çankırı’da Tuz Mağarası ve müzelerin gezilmesi planlanıyor. Her hafta Cuma günleri 3 gün boyunca sürecek olan Batı Karadeniz turunun bölge tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Karaelmas Turizm Ekspresi’nin tanıtımıyla ilgili 9 Mart tarihinde gazeteciler ve fenomen isimlerin yer aldığı bir tanıtım gezisi düzenleneceği de bildirildi.

Turistler, ilkbahar ve sonbahar aylarında Batı Karadeniz keyfi yaşarken, bölgede turizm hareketliliğinin artması bekleniyor. Turizm Ekspresinin Çankırı, Karabük, Zonguldak ve ülke ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2024, 15:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Sadık Sencer
Mehmet Sadık Sencer - 2 ay Önce

Kurşunlu ilçesinde neden konaklamıyor? Kurşunlu Çankırı ilinin en zengin turizm alt yapısına sahip ilçesi, bu projeyi yapıp, bu şekilde uygulama ya koyanları ve masa başında yapıldığı anlaşılan bu projeyi şiddetle protesto ediyorum. Kurşunlusuz bu proje bir hiç..

Zeliha
Zeliha - 2 ay Önce

Neden Kursunlu'da durmuyor?

Airport18
Airport18 - 2 ay Önce

Önce varolan seferleri iptal edip, yıllar sonra da elektriği bulmuş Edison misali....
Yinede teşekkürler..

Fakir
Fakir - 2 ay Önce

duracak her yerde mecburen

SIRADAKİ HABER