banner198

Çankırı’da ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyat

Çankırı'da 1 TL'den satılan 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamlanarak 1 lira 25 kuruşa çıkarıldı.

Çankırı’da ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyat
banner145

Çankırı'da 1 TL'den satılan 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamlanarak 1 lira 25 kuruşa çıkarıldı.

Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Türkiye’de 1 TL’den ekmek satılan tek ilin Çankırı olduğunu belirterek fiyat artışında artan üretim maliyetlerinin etkili olduğu bilgisi niverdi. Karadeniz, fiyat araştırması yaparak komisyonca en makul zam oranını verdiklerini ifade etti

Ekmek fiyatlarının belirlenmesi konusunda Çankırı Ticaret İl Müdürlüğü, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çankırı Belediyesi, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ve Çankırı Esnaf Sanatkârlar Odası temsilcileri ve ilçelerden 25 kişilik ‘Ekmek Komisyonu’ oluşturuldu. Komisyon geçtiğimiz hafta Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplanarak ekmek maliyetlerindeki artış hakkında istişare gerçekleştirildi.

Komisyon tarafından yapılan maliyet araştırmasında 2017 yılı haziran ayından itibaren ekmek imalatı temel kalemlerinden un, maya, yakıt, asgari ücret, yakacak ve SSK Primlerinde artış olduğu tespit edildi. Bu çerçevede daha önce 1 TL’den satılan 200 gram ekmeğin 1.25 TL bedelle satılmasına komisyon olarak karar verildi.

Alınan kararın Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca onaylanmasının ardından ekmek bugünden itibaren tezgahlarda zamlı tarifeden satışa sunuldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2019, 02:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 5 yıl Önce

çok güzel işte %25 zam güzel olacak dediler güzel oluyoooor.

SIRADAKİ HABER