banner198

Çankırı İHL Avrupa Din Adamı Uygulamalarını yerinde inceliyor

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen proje başarı ile devam ediyor.

Çankırı İHL Avrupa Din Adamı Uygulamalarını yerinde inceliyor
banner145

Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında, Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen Din Öğretimi ve Din Adamı Yetiştirilmesinde Avrupa Uygulamalarıisimli proje başarı ile devam ediyor.

 

Belçika, Almanya ve Fransa ülkelerindeki ortak kurumlarla yürütülen projenin ilk yurt dışı çalışmaları Belçika’da gerçekleştirildi. Fransa ve Almanya çalışmaları ise 10-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çankırı Müftülüğü, Ilgaz İmam Hatip lisesi ve Çankırı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin yerel ortak olarak yer aldığı proje kapsamında; Almanya’ya 14, Fransa’ya 6 katılımcı gönderilerek, 2'şer hafta süreyle proje konusunda çalışmalar yapılacak.

 

Proje çalışmaları ile bu ülkelerdeki din eğitim ve öğretimi alanındaki uygulamaları yerinde incelenecek, din öğretimi alanındaki bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanacak, Farklı ve yeni metotlar bölgemiz modern din eğitim hizmetlerinin geliştirilmesinde kullanılacak.

 

Projenin bütün masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Programı tarafından karşılanmakta.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER