banner198

Sanayi Sicil Belgesi yıllık işletme cetvelleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Şaban Küçükgümrah Sanayi Sicil Belgesi yıllık işletme cetvelleri ile ilgili bir açıklama yaptı

Sanayi Sicil Belgesi yıllık işletme cetvelleri
banner145

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Şaban Küçükgümrah Sanayi Sicil Belgesi yıllık işletme cetvelleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Şaban küçükgümrah’ın Açıklaması;

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu uyarınca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın ve İl Müdürlüğünce Sanayi Sicil Belgesi düzenlenen Sanayi kuruluşlarının aynı kanunun 5. maddesi gereğince Belgelerini hangi tarihte alırlarsa alsınlar mutlaka her yılın ilk dört ayı içerisinde “ Yıllık İşletme cetveli” verme ve her iki yılda bir belgelerini vize yaptırma mecburiyeti bulunmaktadır.


Sanayi İşletmelerinin Sanayi Sicile tescil ettirmeyenlere, Sanayi Sicil Belgelerinde beyannamelerdeki değişiklikleri kapanma, faaliyete geçme hallerini müddetinde ilgili mercilere bildirmeyenler veya Yıllık İşletme cetvelini zamanında İl Müdürlüğüne vermeyenlere idari para cezası uygulanır.


Yıllık İşletme cetvelini zamanında Müdürlüğümüze vermeyenlere idari para cezası uygulanacaktır. 2012 yılı için belirlenen idari para cezası 679.00 TL. dir. Bu nedenle Sanayi Sicile kayıtlı firmaların en geç 30.04.2012 tarihine kadar Yıllık İşletme cetvellerini İl Müdürlüğüne vermeleri vize süresi gelenlerin vizelerini yaptırmaları gerekmektedir.


Yıllık işletme cetveli örneği Bakanlığımız internet adresi www.sanayi.gov.tr adresinden temin edilebilir. Ayrıca Yıllık işletme cetvelleri www.sanayi.gov.tr.”On-line neler yapabilirim” menüsü altında “ sanayi sicil işlemleri” bölümünü tıklayarak kullanıcı kaydı yaptırdıktan sonra, sanayi sicil belgesi numarası ile şirketini seçerek işlem yapabilirler. Bu işlem sonucunda da yine yıllık işletme cetveli Müdürlüğümüze gönderilecektir. Sanayi sicile kayıtlı firmalara önemle duyurulur.

 

SANAYİ SİCİ BELGESİ KİMLER İÇİN GEREKLİ  VE FAYDALARI NEDİR

 

Bir maddenin ayırt edici niteliğini ,  şeklini , özelliğini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal ve elde eden, üreten yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler sanayi işletmesi ve buralarda yapılan işler Sanayi işleri sayılır. Bu tür yerler “Sanayi Sicil Belgesi “ almaya uygun yerlerdir.

 

El ve ev sanatları ile küçük tamirhaneler bu kanuna tabi değildir.

 

Bu tür işletmeler, Valilik Binası 1. Katta bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine  başvurarak sanayi sicili belgesi almaları mecburi olduğu gibi kendilerine aşağıdaki avantajlar sağlamaktadır.

 

            *Elektrik faturalarını % 20 indirimli olan sanayi abonesi olan tarifesinden öderler

            *Kamu ihale kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar.

            *İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV tescil – terkin işleminden faydalanırlar.

            *Dolaylı olarak iş imkanı oluşturur.

            *Kamu kurum ve kuruluşlarına  sağladığı destek ve kredilerden faydalanırlar.

 

Sanayi Sicil Belgesi alabilmek için öncelikle Kapasite Raporuna sahip olmalısınız. Elektrik faturalarından %20 oranında indirim alabilmeniz için, Sanayi Sicil Belgesini  bağlı bulunduğumuz elektrik idaresine (BAŞKENT EDAŞ ENERJİSA) bir dilekçe ile birlikte ibraz etmeniz gerekmektedir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER