banner198

Şehit ve gazi ailelelrine aynı hassasiyet gösterilmedi

Uludere olayında ölen 34 kişinin ailelerine verilen 123 bin liralık tazminatına tepkiler sürüyor.

Şehit ve gazi ailelelrine aynı hassasiyet gösterilmedi
banner145

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Uludere olayında ölenlerin ailelerine verilen 123 bin liralık tazminata tepki gösterdi.

Uludere olayında ölenlerin ailelerine verilen 123 bin liralık tazminatın ödenmeye başlandığını hatırlatan Teke, hükümete yüklendi. 

Şehit ailelerine daha az tazminat ödendiğini işaret eden Teke, "Ölen kaçakçılara bu kadar tazminat ödenirken şehit ailelerine bunun yarısı bile ödenmiyor" dedi.

Teke, “PKK terör örgütü ile girmiş olduğu çatışmada bacağını kaybeden gaziye ödenen tazminat 20 bin lirayı bile geçmez iken, tamamen terör örgütünün oyunu olan ve bu ödenen tazminatın nerelere gideceği aşikâr iken, bu miktarda bir tazminatın ödenecek olması bizleri derinden üzmektedir. Son iki yıldır Şehit ve Gazi Ailelerine verilen haklar konusunda iyileştirme yönünde verilen müjdeli sözler, şu ana kadar boş çıkmıştır dedi.

Bu haksızlık karşısında bu ülke için, genç yaşta Şahadet Şerbetini içerek Şehit olan, bu uğur da, vücudundan bir parçasını kaybederek, kanlarıyla bu kutsal vatan toprağını sulayan Kahraman Gazilerimizin haklarını helal etmeyeceğini kaydeden Teke şöyle devam etti, 

"Uludere'deki cenaze törenlerinde devlet varlığını hissettiremedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kaymakamı linç edilmiştir. Saldıranlar cezalandırılmadı, aksine ödüllendirildi. Vatanı, Bayrağı, Milleti için canını ve kanını veren vatan evlatlarının ailelerine ve aynı uğurda gazi olan kişilere aynı hassasiyet gösterilmemektedir. Terörle mücadelede verilen bu ödün hainleri şımartmakta biz Şehit ve Gazi Ailelerini de umutsuzluğa itmektedir. Ülkemizde yaşanmakta olan terör belasının bitmesi noktasında yetkililerin daha hassas düşünmesini istiyor ve bekliyoruz.  Uludere’de yaşanan bu olaylardan sonraki gelişmeleri, ne biz ne de ülkesini seven vatandaşımız kabul etmez." Şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER