Çankırı Karatekin Üniversitesi İşitme Engelliler Badminton Takımı, Türkiye Şampiyonası sonucunda ligde yarışmaya hak kazanan 9 takım arasına kaldı.

İşitme Engelliler Badminton Liginde mücadele eden Üniversitemiz Spor Kulübü, 09 – 10 Şubat 2013 tarihlerinde Düzce ilinde yapılan 1.Etap Badminton Ligi müsabakalarının ilk gününde  Kayseri Yavruaslanları ve ev sahibi Düzce Gençlik Spor Kulübünü aynı skorla 4-1 yendi.

Turnuvanın 2. Gününde Kayseri Yunus Spor Kulübünü 5-0 yenerek, 1. Etap maçlarını kayıpsız kapatan Üniversite spor kulübümüz yapılan 1. Etap müsabakalarından sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Safranbolu da yapılacak olan 2. Etap Badminton lig müsabakalarında Ankara Emek Spor Kulübü ve Erzincan Belediye Spor Kulübü ile karşılaşacak olan İşitme Engelliler Badminton Takımımızın Antrenörü Öğretim Görevlisi Murat Altun, bu maçların rahat geçeceğini ifade ederek “Bizim için antrenman maçları olacak, yedek oyuncularıma daha fazla şans vererek maç tecrübelerini arttıracağız.” dedi. 

Badminton liginde yapılacak 6 etap sonucunda ilk 3 girecek takımlara kupa ve madalya verileceğini ve ilk 3’e girmek için Ankara Eryaman Spor Kulübü, Eskişehir ilinden katılan 2 takım ve üniversitemiz spor kulübü arasında çok çekişmeli maçlar olacağını belirten Altun, “Bu etaplar sonucunda milli takım kadrosu oluşacak ve Üniversitemiz spor kulübünden 1-10 Mart 2013 tarihinde yapılacak milli takım seçme kampına 3 erkek ve 1 bayan sporcu göndereceğiz. Herhangi bir sakatlık ve aksaklık olmaz ise 1 bayan ve 1 erkek sporcumuz 27 Nisanda Slovakya da yapılacak milli takım kadrosuna dahil olacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi