banner198

106 Yaşında Asırlık Çınara Doğum Günü

Çankırı Belediyesi 100 yaşını deviren yaşlılara doğum günü kutlaması yaparak hem onları sevindiriyor hem de gençleri asırlık çınarlarla buluşturuyor.

106 Yaşında Asırlık Çınara Doğum Günü
banner145

Çankırı Belediyesi 100 yaşını deviren yaşlılara doğum günü kutlaması yaparak hem onları sevindiriyor hem de gençleri asırlık çınarlarla buluşturuyor.

 

Belediye Yaşlılar Koordinasyon Merkezince koordine edilen asırlık çınarlara doğum günü kutlamasının ilki, 106 yaşındaki Münevver Aykul’un evinde gerçekleşti.

Nüfus cüzdanında 1911 yılı doğumlu olarak görünen Münevver Nine’nin yakınları yaşlı kadının gerçek yaşının 106 olduğunu söylüyor.

 

Çankırı’nın yerli ailelerinden olan ve kendisine ait dairede yalnız yaşayan Münevver Aykul’un kızı yıllar önce 40 yaşında; oğlu ise 4 ay önce hayatını kaybetmiş. Kendisini ibadete veren Münevver Nine dinçliği ile görenleri şaşırtıyor. Yaşlı kadın dışarıda yapılması gereken işleri olduğunda belediyeyi arıyor ve gelen görevliler Münevver Nine’nin ev temizliği başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarına da yardımcı oluyor.

 

Çankırı’da nesiller arası dayanışma ve kaynaşmayı hedeflemek amacıyla oluşturulan “Gönülden Gönüle Sevgi Çiçekleri” grubunun genç üyeleri ile belediye yetkilileri Münevver Nine’nin 106.doğum günü için kendisine sürpriz yaptı. Karşısında kalabalık bir grubu gören Münevver Nine duygulanıp gözyaşı dökerken, kendisini unutmayanlara da dua etti.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, gribal enfeksiyon nedeniyle katılamadığı doğum günü kutlaması için, daha nice sağlıklı yıllar temennisini iletirken, “Bizler de bir gün yaşlanacağız. Yaşlılarımıza yönelik oluşturduğumuz merkezimizde onların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarımızı görevlendirdik. 100 yaş üzerindeki yaşlılarımıza daha da özel bir önem veriyoruz. Münevver ninemize de Allah’tan sağlıklı hayırlı bir ömür diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER