banner198

18 Milyon Fidan İçin İlk Adım Atıldı

Tarihi Projelerden Biri Daha Çankırıda Hayat Buluyor

18 Milyon Fidan İçin İlk Adım Atıldı
banner145

Başkan Dinç: “ Bir Yokmuş Bir Varmış Olacak, Çankırı Ağaçlanacak”

 

Çankırı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çankırı 28. Mekanize Piyade (Barış Gücü) Tugay Komutan Yardımcılığı işbirliği ile dikimi hedeflenen 18 milyon fidan için protokol imzalandı.

 

Geçtiğimiz aylarda Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’ın da katıldığı Kentpark alanındaki Ağaç Bayramı törenlerinde Çankırı’yı 18 milyon fidan ile buluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın çehresini değiştirecek bu büyük hedefe ulaşmak için başlatılan çalışmanın startını makamında düzenlediği basın toplantısıyla verdi.

 

Çankırı’nın çıplak tepelerinin yeniden hayat bulması ve adeta bir gelin gibi süslenmesi için üçlü protokol imzalayarak çalışmaları başlatacaklarını belirten Başkan Dinç “Şehrin belirlenen alanlarında 13 bin dönüm alanı ağaçlandıracağız. Bununla ilgili 6 aylık ciddi bir çalışma gerçekleştirildi. Genel hedefimiz 7–8 yıl içinde Çankırı’yı 18 milyon fidanla buluşturmak. Bu çalışmanın ilk basamağı olarak da bu yıl içinde 1 milyon 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. 5 sene sonra Çankırı’da açık alanların yeşil bir örtü ile kaplandığını göreceksiniz. Ağaçlarımız 5 yıl sonra “Ben buradayım!” diyecek.” diye konuştu.

 

 

Esentepe Köprüsü ve Taşkın Koruma Tesisleri’nin ihalesinin gerçekleştiğini ve Tatlıçay ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Başkan Dinç, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında belediyenin üzerine düşen sorumlulukları büyük bir titizlik ve ivedililikle yerine getireceklerini ifade eden Dinç “Makine ve ekipmanlarımızla destek vereceğimiz gibi ihtiyaç halinde daha fazlasını da almaya hazırım. Ağaçlarımızın bakım ve korunmasını da sağlayarak ağaçları belli dönemlerde 5 defa sulayacak ve yılda 2 kez otlardan arındıracağız. Bu işe inat ettik, gövdemizi koyduk.” dedi ve desteğini her daim hissettirdiği için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğolu’na çok teşekkür etti.

 

Çankırı Orman İşleri Müdürü Sami Yılmaz da yaptığı kısa konuşmasında Çankırı’nın toprak kalitesi bakımından sıkıntılı olduğunu, bu anlamda büyük bir riske girdiklerini fakat hiç vazgeçmeyeceklerini belirterek “ Onlar kurursa, biz dikeceğiz.” diyerek yapılan üçlü protokolün kararlılığını gösterdi.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, basın toplantısı sonunda, dikilen ağaçların korunması ve bakımı ile ilgili Çankırılılardan büyük duyarlılık beklediklerini kaydetti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER