banner198

1.Eğitimde Kaliteyi Artırma Çalıştayı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Kaliteyi artırma amacıyla bir Eğitim Çalıştayı düzenledi.

1.Eğitimde Kaliteyi Artırma Çalıştayı Yapıldı
banner145

l Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Kaliteyi artırma yönünde yaptığı değişik çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek bir Eğitim Çalıştayı düzenledi.

  

Çalıştay çalışmalarına Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar,Türk Telekom CEBİT Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türel, üst düzey yetkililer, Okul Müdürleri, Komisyon Üyeleri ve davetliler katıldı.

 

"1. Eğitimde Kaliteyi Artırma Çalıştayı” açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Çetin, " Eğitim, sürekli değişen ve gelişen bir süreçtir. Çağımızda her şey sürekli yenilenirken eğitimin sabit kalması düşünülemez. Bu çalıştaydaki amacımız Çankırı'da eğitim alanındaki sorunlarımızı masaya yatırmak ve daha iyiye ulaşmak için yol ve yöntemler belirleyerek ilimizin eğitim seviyesini yükseltmektir. Eğitimin can damarı olan öğretmenlerimizin görüşlerini, eleştirilerini dinledik ve sorunlarına birlikte çözüm önerileri getirdik. Eğitim camiamızın örnek uygulamalarından haberdar olduk. Bilindiği üzere eğitim ekip işidir. Başarı için eğitim öğretim kadromuzun topyekûn gayret göstermesi gerekmektedir. Bu hususta herkesin üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum." dedi.

 

Çeşitli okul müdürleri ve yetkililerinden oluşan Komisyon Başkanlarının yaptıkları sunumların ardından konuşma yapan  İl  Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, “İlimizde ilk defa bir Eğitim Çalıştayı düzenledik. Bu çalıştayın çok yararlı olacağına inanıyorum. Biz bu raporu burada sunumla yetinmeyeceğiz. En kısa sürede bir plan yapacağız. İlimizin fiziki yönden çok fazla bir sorunu bulunmamaktadır. Bu yıl sadece öğretmen açığı olduğu gerçeğini biliyoruz. Bugün itibariyle 504 öğretmen açığımız bulunmaktadır. Tüm olumsuzluklara rağmen eğitime birlikte devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Akbıyık; “Hedefimiz eğitim-öğretim alanında ki sorun ve çözüm yollarını bu alandaki paydaşlarımızla birlikte tespit edip, birlikte çözüme kavuşturarak eğitimin kalitesini artırmak, nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirilmesine azami ölçüde katkıda bulunmaktır.

Bundan sonraki süreçte Çalıştay raporunda tespit edilen sorunların çözüme kavuşturulması yönünde gerekli çalışmalar başlatılıp sürdürülecektir.” Diyerek konuşmasına son verdi.

 

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türel, "Sizler Çankırı'da bulunan okulların çözüm çalışmaları ile uğraşıyorsunuz. Bugün ki yaklaşımlarla sorunların çözülemeyeceği, bununla ilgili yeni çalışmaların yapılmaya başladığı görülüyor. Dünyada artık öğrencilere bilgisayar dağıtılıyor. Biz hala okullarımızda bilgisayar var diyoruz. Biz dünyadan geri kalmamalıyız. Çankırı'daki okul internet hızı çok yetersiz. Çankırı'da internet hızını artıracağız bu yöndeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Biz sadece öğrenciyi ölçüyoruz, ölçme sistemini değiştirmemiz lazım. Artık okullarda ders yapılmıyor. Veli öğrenciyi nasıl dershaneye gönderebilirim diye hastanelerden rapor alma peşinde" dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER