banner198

40 Hadis Yarışmasında Muhteşem Final

40 günde 40 hadis projesi yapılan muhteşem finalle sona erdi.

40 Hadis Yarışmasında Muhteşem Final
banner145

Çankırı İmam Hatip Ortaokulu tarafından yapılan “40 günde 40 hadis” projesi yapılan muhteşem finalle sona erdi.

 

Yapılan yarışmada daha önce ilk 5 dereceye giren öğrenciler 40 Hadis’in tamamını ezbere okuyarak dinleyicilerin büyük takdirini kazandılar. Seçici kurul üyelerinin kararıyla dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

Yarışmanın Final Gecesine İlimiz Valisi Vahdettin Özcan ve eşleri Leyla Özcan Hanımefendi, İlimiz Milletvekili Av. İdris Şahin, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik, diğer Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Okul Müdürü Şükrü Göktaş,  Proje ile ilgili şu bilgileri verdi.

 

 

Anadolu´da ilk Daru´l Hadis Çankırı’da kurulmuştur. Biz de bu çalışmamızda Darül Hadis’i etkin kullanarak Hz. Muhammed’in (sav) hadis-i şeriflerini gençlere akılda kalıcı şekilde aktarmak ve toplumda hadis-i şerif bilinçlenmesi oluşturmayı amaçladık.

 

Proje kapsamında Çankırı’nın muhtelif yerlerine tanıtım amaçlı afişler asıldı. asılan afişlerle hadislerin halka duyurulması sağlandı.. Yine bu kapsamda Okullarda Öğrenciler tarafından hadislerin ezberlenmesi ve bunun akabinde 40 hadis ezberleme yarışması yapıldı.. Ayrıca il müftülüğü aracılığıyla bu hadisler camilerde işlendi.

Diyen Şükrü Göktaş Projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Programa İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri’nin katıldığı etkinlikleri anlatan slâyt gösterisi yapıldı. Arif Nihat Asya’nın unutulmaz şiiri Naat’ı şerif oratoryo gösterisinden sonra Veda Hutbe’sinden bölümlerin sunulduğu gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.

 Daha sonra yarışmalara geçildi. 40 Hadis’in tamamını ezbere okuyan öğrenciler dinleyicilerin büyük takdirini kazandılar. Birbirinden güzel okuyan yarışmacılar karşısında seçici kurul üyeleri karar vermede bir hayli zorlandılar. Yarışma İbrahim Arı yönetimindeki İmam Hatip Ortaokulu İlahi grubunun söylediği birbirinden güzel ilahilerle sona erdi. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

Yarışma da birinci gelen İlker Tuncay Ortaokulu öğrencisi Hamide AYDIN’a ödülü olan dizüstü bilgisayarını İlimiz Valisi Vahdettin ÖZCAN,ikinci gelen Dr Refik Saydam Ortaokulu öğrencisi Reyyan Derya KOÇ’a ödülü olan tablet bilgisayarını Çankırı Millet Vekili  İdris Şahin, üçüncü gelen TOBB Ortaokulu öğrencisi Zeynep KAYA’ya ödülü olan tablet bilgisayarını Kocaeli Milletvekili İlyas ŞEKER, dördüncü gelen İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nur Elif UYSAN’ a ödülü olan çeyrek altını Belediye Başkanı Sayın İrfan DİNÇ, beşinci gelen Çankırı Toki Ortaokulu öğrencisi Derya AKÇA’ya ödülü olan çeyrek altını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali KESİK verdi.

 

Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin ayrıca finale kalan 5 öğrenciye 100 TL hediye çeki verdi.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER