banner198

AGD Mekke’nin Fethini Kutluyor

Çankırı Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği Mekke`nin Fethi kutlamalarına bu yılda devam ediyor

AGD Mekke’nin Fethini Kutluyor
banner145

Düzenlediği programlarla milli ve manevi değerlerine sahip çıkan Çankırı Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği Mekke`nin Fethi kutlamalarına bu yılda devam ediyor.

AGD, İslam tarihinde önemli bir yeri olan Mekke`nin Fethi`ni kutlayarak insanların gönüllerini fethetmeyi amaçlıyor.

31 Aralık akşamı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde saat 19.00’da kutlanacak program; Sinevizyon gösterileri, Türkiye Kur'an-ı Kerim Okuma Şampiyonu Osman Uslu'nun okuyacağı Kur`an tilaveti ile başlayacak. Daha sonra İlahiyatçı-Yazar Şakir Voyvot Mekke`nin fethedilişinin mana ve heyecanını tüm insanlarımıza bir kez daha aktarmış olacak.

Düzenleyecekleri programla ilgili açıklamada bulunan AGD Şube Başkanı Muhammed Sivridağ, “Mekke, şehirlerin anasıdır. Mekke’nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih Kudüs’e, Endülüs’e, Malazgirt Zaferi’ne ve nihayet İstanbul’un Fethi’ne kapı açmıştır.”diye konuştu. Sivridağ, “İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke`nin Fethi, bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Hz. Peygamber gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih merhamet ve adaletin zirve noktasıdır. Bu fetih sadece bir zafer değildir. Zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir.”şeklinde konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2022, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER