banner306
banner198

Akademi Çankırı Projesi Basın Lansmanı Yapıldı

Akademi Çankırı Projesinin basın lansmanı ÇAYASAD Sanat Evinde yapıldı.

Akademi Çankırı Projesi Basın Lansmanı Yapıldı
banner145

Çankırı Valiliği ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) işbirliği ile hazırlanan “Akademi Çankırı Projesi” basın lansmanı ÇAYASAD Sanat Evi’nde yapıldı.

Basın lansmanına, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziya Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Kesik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım ve Proje Koordinatörü Fahri Tuna katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da kültür ve sanat etkinliklerinin zengin bir şekilde devam ettiğini belirterek “Çankırı kültür hayatı büyük şehirlerle yarışacak kadar renkli. Bugün tanıtımını yaptığımız Akademi Çankırı Projesi bütün faaliyetlerin taçlandığı bir organizasyon olacak. Bu proje, insanlarımızı kültür hayatının içine çekecek, kültürümüz ve sanatımızda turbo görevi üstlenecek bir organizasyon olacaktır” dedi. 

Vali Vahdettin Özcan, “Çankırı Valiliği ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) işbirliği ile 13-18 Mayıs 2013 tarihlerinde İlimizde “Akademi Çankırı” adlı bir proje yürütülecek olup, proje kapsamında 200 Üstün Yetenekli Genç, 25 Sanatçı ile buluşturulacaktır.

Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversitemiz ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneğimiz ile ortaklaşa yürüteceğimiz bu projede amacımız, Çankırı’da lise ve üniversite eğitimi görmekte olup, değişik yarışma, etkinlik ve çalışmalarda üstün yetenekleri tespit edilmiş gençlerimizi, 25 Sanatçı ile buluşturarak gençlerde farkındalık yaratmak, ekranlarda ve gazetelerde gördükleri ünlü yazar, çizer, yönetmen, sinema ve tiyatro sanatçıları ile bir araya getirerek genç yeteneklerin ufuklarının açılmasına destek olmak ve onların vizyon sahibi olmalarını sağlamaktır. 

Bu kapsamda hazırladığımız Akademi Çankırı Projesi ile, İlimizde tarihi mekanlarımız olan Buğday Pazarı Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Çankırı Yaranevi ve  ÇAYASAD Sanat Evi’nde olmak üzere farklı atölyelerde gençlerimizi, sanatçılarımızla buluşturacağız.

Proje kapsamında bizimle birlikte olacak Sanatçılarımız,

Edebiyat dalında Nurullah Genç (Şiir), Melek Paşalı (Hikaye), Ercan Yılmaz (Şiir), Mukadder Gemici (Hikaye), Haydar Ergülen (Şiir), Fahri Tuna (Portre),

Düşünce dalında D.Mehmet Doğan, Hilal Kaplan, Selim Gündüzalp, Ahmet Turan Alkan, İletişim dalında Mehmet Şeker ve Hidayet Karaca,

Güzel Sanatlar dalında Prof.Dr.M.Hüsrev Subaşı (Hat), Osman Suroğlu (Karikatür), İbrahim Zaman ve Servet Sezgin (Fotoğraf), İsmet Yedikardeş (Resim), Ali Demir (Ebru) ve Mustafa Çağlar (Tezhip),

Sahne Sanatları dalında Mesut Uçakan(Sinema), Mehmet Tahir İkiler (Tiyatro), Süeda Çil (Tiyatro-Sinema), Nejat Birecik (Tiyatro-Sinema), Aybars Bora Kahyaoğlu (Sinema) ve Cihat Zafer (Sahne-Rol-Sunum) farklı atölyelerde gençlerimizle birlikte olacaklardır.

Bu projemizin tanıtılması aynı zamanda İlimizin tanıtılması için de büyük önem arz etmektedir. Zira değerli sanatçılar bir anlamda Çankırı’nın tanıtım elçileri vazifesini de deruhte etmiş olacaklardır. 13-18 Mayıs tarihleri arasında sanatçılarımızdan bir kaçı her gün gençlerle yukarıda belirttiğim mekanlarda bulunacaklardır. Burada siz değerli basın mensuplarımızı aramızda görmekten son derece mutluyuz.

Akademi Çankırı Projemiz 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü 100.Yıl Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış ile başlayacak olup, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü sona erecektir. Bu süre içerisinde yine sizleri aramızda görmek, gençlerimizin çalışmalarını takip etmeniz bizleri mutlu edecektir.

Projenin hazırlanmasından emeği geçen tüm görevlilere teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım” dedi.

ÇAYASAD Sanat Evi’nin Çankırılılara kapıları açılmıştır diyen ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım “Biz bu işe gönüllüyüz. Çankırı’ya bir borcumuzun olduğunu düşünerek çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu projeyi başlatan Sayın Valimize ve katkıları olan Belediyemizi, Üniversitemiz teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda da Akademi Çankırı projesini Çankırı’da devam ettireceğiz. Hedefimiz gençler olacaktır” dedi.

Proje Koordinatörü Fahri Tuna, “Bu proje Sayın Valimiz, Valiliğimizin, özelliklede bu proje siz Çankırılıların projesi. Burada sanatçılarımızla buluşturacağımız gençler arasından gelecekte sanatçılar çıkacak. Sanatçılarımız burada yaptıkları çalışmaları kaleme alacaklar. Böylece Çankırı’nın kültürel değerleri sanatçılarımız aracılığı ile tüm dünyaya duyurulacak. Edirne ve Mardin’den sonra üçüncü olarak Çankırı’da uygulanacak. Hepimize hayırlı olsun” dedi. 

Konuşmalar sonrasında verilen röportajla basın lansmanı sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304