Haklar alınana kadar el ele Aytaç Gıda fabrikasında 550 işçinin fabrika önündeki direnişi sürüyor. Bugün itibariyle Aytaç Gıda'da 220 işçi işten çıkarılmış bulunuyor.

Dört aydır ücretlerini alamayan işçiler, "Sadaka değil, hak ettiklerini, alın terlerinin karşılığını istediklerini" söylüyorlar. Kimsenin seslerini duyurmadığını, eylemlerine sessiz kaldıklarını belirten işçiler Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu'na da teşekkür ediyorlar. Fabrika önünde direnen işçilerden, işyeri sendika Temsilcisi Cengiz Elvan Ağacı taleplerini ve mücadeleye nasıl devam edeceklerini gazetemize anlattı.

İŞÇİ-SENDİKA BİRLİKTE EL ELE

Öncelikle Hayat TV'ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Öz Gıda-İş İşyeri Temsilcisi Cengiz Elvan Ağacı, "Hakkımız olanın bir kuruşunu bunlara bırakmadan alacağız" diyor. Başbakanın üç çocuk telkinine Ağacı, "Şimdi beşe çıkardı. Biz iki çocuğa bakamıyoruz. Beş çocuğa nasıl bakalım?" diye soruyor. Ağacı, "Onların çocukları tıp fakültesinde okuyor, bizim çocuklarımız liseden sonra okuyamaz haldeler, çocuklarımız geri zekalı mı? Dershanelere para veremediğimiz için çocuklarımız okuyamıyor" dedi. Maaşlarını alamadıklarından dolayı mağdur durumda olduklarını dile getiren Ağacı, iki çocuk okutmak bir yana evlerine ekmek, su alamadıklarını, bir marketten sigara alıp, bir başka markete sigara satıp borcunu ödeyen, bir tek ekmek için ucuz olsun diye Aytaç markete ekmek almaya gelen arkadaşları olduğunu anlatıyor. Sokaktaki olayların nedeninin açlık olduğunu söyleyen Ağacı, aç, işsiz kalırlarsa kendi çocuklarının da sokaklara düşeceğini dile getiriyor. İşçilerin haklarına sahip çıkmadan, eylem yapmadan, hiçbir şey elde edemeyeceğini vurgulayan Ağacı, "Haklarımızı almadan buradan dışarı çıkmayacağız. Eylemlerimiz devam edecek, İşçi-sendika birlikte, el ele eylemlerimizi devam ettireceğiz. Örgütlü toplum olmadan hiçbir şeyin olmayacağını bilmemiz lazım" diyor.

İŞÇİ AÇKEN HACILIĞIN DA, UMREN DE GEÇERLİ DEĞİL

Çankırı Milletvekillerini de eleştiren Ağacı, "Hiçbiri açlığımızı, halimizi sormadı. Oy zamanı, seçim zamanı gelip oy istiyorlar. Biz onlara boş oy, siyah oy vereceğiz. Bugün, bizim zor günümüzde yanımızda olmayan siyasetçiyi, varın iyi günümüzde yanımızda istemiyoruz" diye konuştu.

Fabrikanın kapanma aşamasına geldiğini belirten Ağacı, "Bunun nedeni, son model arabalarla fabrikadan ayrılanlardır" diyor. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'a da seslenen Ağacı, "Biz açken, işçiler açken senin hacılığın da, umren de geçerli değil. Biz hakkımızı helal etmiyoruz" dedi. Ağacı, teşvikleri ceplerine indiren Hey Tekstil'in de 300 işçiyi kapı önüne koyduğunu hatırlatarak, "Patronlar örgütlü işçi istemiyor" diyor. Sendikaların içinin boşaltılmaya çalışıldığına değinen Ağacı, "Patronlar işçileri bölüyor, patron kalleştir, işçiler her zaman kardeştir. Nerede siyasetçiler? Nerede belediye başkanı? Nerede vali? Neden sesimizi duymuyorlar" diye konuştu.

Ağacı, talimatla haber yazdırılan basına, kendilerine "Kan şerbeti içsinler, üç aylıklarını almasınlar" diyenlere de şöyle sesleniyor; "Evet kan şerbeti de içeriz ama, bankalara olan borcumuzu erteleyin, evimize ekmeğimizi alalım, esnafa, bakkala olan borçlarımızı da erteleyin öyle içeriz."

Editör: Haber Merkezi