banner198

Bakan Bayraktardan Tam Destek Sözü

Bakan Bayraktar Katı Atık ve Çöp Toplama Projesine tam destek verdi.

Bakan Bayraktardan Tam Destek Sözü
banner145

Bakan Bayraktar Katı Atık ve Çöp Toplama Projesine tam destek verdi.

Bir dizi inceleme ve ziyaret nedeniyle İlimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Vahdettin Özcan’ı Makamında ziyaret etti.

Hükümet Konağı önünde Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz, Av. İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, Polis Mangasını selamladı.

Valilik girişinde bulunan Çankırı Hükümet Konağı projesini inceledikten sonra Bakan Bayraktar, Valilik Şeref Defterini imzaladı ve Valilik Makamı’na geçti.

Vali Vahdettin Özcan tarafından Çankırı ile ilgili brifing sunuldu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili talepler dile getirildi. Sayın Bakanım sizi İlimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz diyen Vali Özcan, Ilgaz’da ve Çerkeş’te başlatılmış olan Katı Atık ve Çöp Toplama Projesi’nin başlatılmış olduğunu belirterek, “Hedefimiz bu projeyi sizin desteğiniz ile İl genelinde yaygınlaştırmak” dedi.

Bakan Bayraktar, Çankırı’nın tarihi derinlikleri olan bir il olduğunu, Çankırı’nın Kuzey Anadolu fay hattında bulunduğunu ifade ederek, Çankırı’ya gelen yatırımların artacağını ve İller Bankasından Özel İdare Bütçesine destek sağlayacağını, Kentsel Dönüşüm noktasında ellerinden gelen desteği esirgemeyeceklerini söyledi.

Gazetecilerin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Bayraktar, bu konuda vatandaşların talebini artırmaya çalıştıklarını kaydetti. Bayraktar, kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde vatandaşlara kira yardımı yaptıklarını ve alacakları kredinin faizinin yüzde 4'ünü karşıladıklarını vurgulayarak, bütün kentsel tasarımlarda alabildiğine kolaylık sağladıklarını dile getirdi.

Bu kanun insanların hayatını korumaya, hayat hakkını idame ettirmeye, canını koruma ve kollamaya yöneliktir. Vatandaşlarımıza her türlü yardıma amadeyiz. Valililiklerimiz, belediyelerimiz ve biz yardıma amadeyiz. Vatandaşımız gelsin, desin ki 'Ben evimi yenilemek istiyorum.' Versin müteahhide, ona her türlü yardımı yaparız. Eğer müteahhide veremiyorsa, belediyeye gidecek. Belediye organize edecek, yıkacak, yapacak ve kendisine yeni ev verecek” dedi.

Vali Vahdettin Özcan tarafından Ilgaz ve Çerkeş İlçelerinde başlatılan Katı Atık ve Çöp Toplama Projesi’ni beğenen Bakan Bayraktar, Çankırı’nın tüm köylerinde bu projenin uygulanması için destek vereceğini de söyledi.

Yaşanabilir şehirler oluşturma adına ülkenin dört bir yanında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını bizzat yerinde inceleyen Bakan Bayraktar daha sonra Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ile Hüseyin Filiz eşliğinde Belediye Başkanı İrfan Dinç’i de ziyaret etti.

Belediye binası önünde kendisini bekleyen kalabalığı görünce çok heyecanlandığını belirten Bayraktar “İlginizi görünce sorumluluğum ve yükümlülüğüm daha da arttı. Çankırı, maalesef hak ettiği yerde değil. Bu güzel insanlarla Çankırı’yı Türkiye’nin en gelişmiş vilayeti yapmak için hep birlikte çalışacağız ve bu şehri yenileyeceğiz.” sözleriyle Çankırılılardan büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, çevre ve şehircilik alanında belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili makamda brifing verdi. Kendisinin bu noktaya gelmesinde çok büyük emeği ve katkısı olduğunu vurgulayan Dinç, Bakan Bayraktarı Çankırı’da görmekten ve ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Başkan Dinç tarafından yapılan sunumdan çok memnun kaldığını, çevre ve kentsel dönüşümle alakalı çok ciddi çalışma ve gayret gördüğünü dile getiren Bayraktar “Gerek hemşerilerimizin ilgisini gerekse sizin güzel çalışmalarınızı görünce daha fazla destek olmamız gerektiği hissini oluşturdunuz bende.” diyerek Çankırı’nın yüzünü güldürme ve hayat kalitesini artırma yönünde daha fazla gayret edeceklerini belirtti.       

Bayraktar, makamda şeref defterini imzaladıktan sonra Başkan Dinç tarafından takdim edilen Çankırı’nın tarihi ve kültürüne ait hediyeleri de kabul etti.

Katı Atık Depolama Tesisi’nin açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iyi izlenimlerle şehirden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER