banner306
banner198

Bakan Çelik “Türkiye Yeşeren Bir Ülke”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Çerkeş Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü binasını hizmete açtı.

Bakan Çelik “Türkiye Yeşeren Bir Ülke”
banner145

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çevresinde ekonomik sıkıntılar ve rejim bunalımları yaşanan Türkiye’nin krizlerin ortasında yeşeren bir ülke olduğunu söyledi.

 

Çankırı’nın Çerkeş İlçesi’ne yaptırılan Çerkeş Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü binasının hizmete açılması nedeniyle Çankırı’nın Çerkeş İlçesi’ne gelen Bakan Çelik “Gündemi takip ediyorsunuz ve Türkiye’de olup bitenleri izliyorsunuz. Dünyada olup bitenleri izliyorsunuz. Dünyada iflaslar var, sıkıntılar var. Emekli maaşları aşağı indiriliyor, ücretler donduruluyor. Ülkeler iflas noktasında. İspanya’sından Portekiz’e, Yunanistan’a varıncaya kadar ciddi sıkıntılar var. Şimdi batıda böyleyken, doğuda rejim kavgaları olurken, bunların ortasında yeşeren bir ülke var. İşini bilen ve sağlıklı yönetimi gerçekleştiren bir ülke var” diye konuştu.

 

 

“KİMSE BİR KİŞİYİ MUTLU EDECEĞİMİZİ BEKLEMESİN”

 

Bakan Çelik, Türkiye’nin doğusunda yaşanan ve Türkiye’nin tamamını etkileyen terör olaylarını sona erdirmek için hükümet olarak büyük bir çaba içerisinde olduklarını belirterek; “Türkiye’de neler oluyor: İmralı, terör falan hassasiyetleri zirvede olan Çankırılıları bildiğim için bu cümleleri söylüyorum. Türkiye’de akan kan var, 30 yıldır büyük acılar var. Acıları bu millete yaşatanların inlerine nasıl girdiğini görüyorsunuz. Terörle nasıl mücadele edildiğini görüyorsunu. Bunun yanında bu ateş dursun diye doğudan batıdan kuzeyden güneyden herkesin yükselen sesi var. Biz %50 oyla iktidara getirildik. Amaç bu ülkenin kronik, ağır, çözülemeyen sorunlarını çözün, akan kanı durdurun. Hiç kimse bizden bir kişiyi, kişileri mutlu edeceğimizi beklemesin” dedi.

 

 

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

 

Zonguldak’ta meydana gelen kaza ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Bakan Çelik şunları söyledi:

 

“Zonguldak’ta – 630’da meydan gelen kazada 5 vatandaşımızın defin işlemleri dün ve bugün gerçekleşiyor. Kayıp olan vatandaşlarımıza ulaşma çalışmalarımız devam ediyor. Bu kazayla ilgili gerek idari, gerek adli çalışmalar başlatılmış bulunuyor. En kısa süre içerisinde aksaklığın nereden kaynaklandığı konusunda bir neticeye ulaşılacağı inancındayız. Dolayısıyla bu konuda net bir durum yok ve bu konuda çok fazla söylenecek bir ey olmadığını düşünüyorum. Bu ve benzeri durumlarda yani çok tehlikeli inşaat ve madencilik gibi alanlarda yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Bu konudaki aksaklıkların giderilmesi için büyük çaba içerisindeyiz. Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok. İşletmeyi kapattıracak nedenler söz konusu değil. Fakat kaza, olayın oluşuna bakıldığında neden kaynaklanır konusunun araştırmasıyla ilgili idarei ve adli soruşturmalarla ortaya çıkartılacaktır.”

 

 

423. MERKEZ AÇILDI

Çankırı’nın Çerkeş İlçesi’nde yaptırılan Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışına Bakan Faruk Çelik’in yanı sıra Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri idris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç katıldı.

 

Törende konuşan Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, son yıllarda Çankırı’da her alanda ciddi gelişmeler yaşadığını belirterek, son teşvik yasasının Çankırı’da yatırımları ve  istihdamı artıracağını söylediler.

 

Vali Vahdettin Özcan’da konuşmasında yapılan merkezin Çerkeş ve çevresine önemli katkılarda bulunacağını belirterek, Çankırı’nın gelişip kalkınması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.

 

Bakan Çelik’de, Çerkeş’te açılan tesisin Türkiye’deki 423. tesis olduğunu belirterek “Türkiye’nin birçok yerinde gelişmekte olan sosyo ekonomik durum göz önünde bulundurularak, istihdam alanında illerimize destek olamaya çalışıyoruz. Şu anda 72 bin vatandaşımız toplum yararına çalışmada istihdam ediliyor. Bunlar ağırlıklı olarak, milli eğitim bünyesinde okulların temizliği ve bakımıyla ilgili görevlendiriyor. Çankırı’da da bin 500 kişinin çalışması konusundaki talebi karşılayacağız” dedi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304