banner198

Bakan Yılmaz’dan Başkan Dinç’e Övgü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çankırı belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek başkan Dinç ve belediye projelerinden övgüyle bahsetti.

Bakan Yılmaz’dan Başkan Dinç’e Övgü
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2012–2013 Akademik Yıl Açılış törenine katılmak için Çankırı’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çankırı belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek başkan Dinç ve belediye projelerinden övgüyle bahsetti.

 

Sağlık Yüksekokulu Spor salonunda gerçekleşen ÇKÜ açılışında konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, belediye başkanı İrfan Dinç’in yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini belirtti. Bakan Yılmaz, “Sadece şehir geçişinde problem var onu da belediyeden bilmemek lazım. O karayollarının yaptığı gecikme sonucu kaynaklanan bir sıkıntıdır. Onun ötesinde çok yoğun, çok hızlı çalışmalar, kentsel dönüşümle diğer çalışmalarıyla birlikte belediyemiz, 18 plakaya uygun bir şekilde 18 tane projesini adım adım gerçekleştiriyor” dedi.

 

—Yılmaz; “Önümüzdeki yıllarda farklı bir Çankırı göreceğiz”-

Çankırı’nın kalkınmasının Çankırıların elinde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ”Çankırılılar birlik beraberlik içinde oldukları sürece üniversitelerine, sanayilerine ve hızla gelişen bir takım imkânların sahip çıktıkları takdirde önümüzde ki yıllarda çok farklı bir Çankırı göreceğiz. Çok daha modern, çok daha gelişmiş, çok daha fazla insana istihdam üreten Ilgaz’ıyla, tabi turizmiyle, hayvancılığıyla, tarımıyla, sanayisiyle, eğitim ve sağlık hizmetleriyle çok daha iyi bir Çankırı göreceğiz” dedi.

 

Daha sonra Uluyazı kampusunda incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, Buğdaypazarı (Hazimiye) Medresesine giderek tarihi medresenin odalarını gezdi. Burada yaşatılan kültürü çok farklı bulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz’a, belediye başkanı İrfan Dinç tarafından medresede üretilen el oyması sehpadan ve belediye yayınlarından hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER