banner198

Başkan Dinç; Bizleri Tebeşir Tozlarıyla Yoğurdunuz

Başkan Dinç, tüm emekli öğretmenleri Öğretmenler Günü yemeğinde buluşturdu.

Başkan Dinç; Bizleri Tebeşir Tozlarıyla Yoğurdunuz
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yaşayan tüm emekli öğretmenleri geleneksel hale getirdiği Öğretmenler Günü yemeğinde buluşturdu.  

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç’in ev sahipliğinde, Büyük Otel Beyaz Salon’da verilen akşam yemeğine; Milli Eğitim Bakanlığından temsilciler, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Belediye Meclis üyesi Rafet Alemdar, Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz ve bazı okul müdürleri katıldı.

 

Emekli öğretmenlerin özel davetiyeler gönderilerek davet edildikleri yemek, nostalji görüntülere sahne olarak herkesi eski günlere götürdü. Öğretmenlerin siyah beyaz fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi, emekli öğretmenlerin gözlerini doldurdu. Mazinin görüntüsü; siyah önlüklü beyaz yakalı öğrenciler, o günleri yâd edercesine emekli öğretmenlere karanfil dağıttılar, şiirler okudular.

 

 

Gecede, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, duygulu anlar yaşattığı konuşmasında “Her biriniz birçok çocuk büyüttünüz, bizim çocuklarımızı bizimle birlikte büyüttünüz. Onları büyüterek gelecek inşa ettiniz. Bu yüzden öğretmen denilince aklıma gelen ilk şey; insan mimarı oluyor. İnsanlık, en çok sizin ellerinizde şekilleniyor.  Biz adam gibi adam olduysak; siz güzide öğretmenlerimizin sayesindedir. Evinizden, uykunuzdan ve çocuğunuzdan taviz vererek, tebeşir tozlarıyla bizleri yoğurdunuz. Bu gün Türkiye lider ülke olma yolunda belirli bir noktaya geldiyse bu sizlerin eseridir.  Bu toprakların çocukları, sizin gibi fedakâr öğretmenlerle tanıştığı için çok şanslı ve gururlu. Bizler de sizlerden aldığımız ilim ve irfan ile bu emekleri boşa çıkarmama gayreti içindeyiz. Dünyanın en saygın ve en kutsal mesleğini icra eden öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu vesileyle; şehit öğretmenlerimizin ve Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin ruhları şad olsun. Öğrencileriniz sizleri asla unutmayacaklar.   Bizlere kattığınız değerden dolayı Allah hepinizden razı olsun.” diyerek öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür edip hediler takdim etti.

 

Hoş bir kutlamaya dönen yemek, orada bulunan tüm emekli öğretmenleri ziyadesiyle memnun etti. Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Kamil Oktay “Gençlerimiz futbolla uyanıyor, diziyle geceyi geçiriyor, internette de oyun oynuyorlar. Sosyal hayatın bu kadar yozlaştığı bir dönemde Belediye Başkanımızın gerek eğitime gerekse tarihimize yaptığı hizmetleri şükranla anmadan geçemeyeceğim. Ben Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış birisi olarak, bir sıranın ne kadar kıymetli olduğunu iyi bilenlerdenim. Araç gerecin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Bu manada belediyenin, okullara yaptığı destekler çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yemek;  temsilen emekli öğretmen Ceyda Güleryüz’ün Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkürlerini sunması ve günün anısına plaket vermesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER